SMIC a avut „schimburi preliminare” cu SUA în legătură cu restricțiile la export

0

Producătorul chinez de cipuri Semiconductor Manufacturing International Corporation a întreprins „schimburi preliminare” cu Biroul de Industrie și Securitate al SUA cu privire la restricțiile la export, a declarat compania duminică într-un dosar.

„Compania efectuează evaluări cu privire la impactul relevant al acestor restricții la export asupra activităților de producție și exploatare ale companiei”, se menționează în dosarul de la Bursa de Valori din Hong Kong.

SMIC a mai spus că a funcționat în conformitate cu legile și reglementările relevante din toate jurisdicțiile în care își desfășoară activitatea.

Compania a sfătuit, de asemenea, acționarii și potențialii investitori „să fie prudenți atunci când tranzacționează cu valorile mobiliare ale companiei”.

În septembrie, Reuters a raportat că Biroul Industriei și Securității din cadrul Departamentului de Comerț a emis scrisori prin care informează anumite companii că trebuie să obțină de acum o licență înainte de a continua să furnizeze bunuri și servicii către SMIC.

Scrisoarea spunea că exporturile către SMIC „pot reprezenta un risc inacceptabil de deviere către o utilizare finală militară” către China.

Astfel de măsuri au reamintit de cele impuse de Departamentul Comerțului Huawei Technologies Co Ltd [HWT.UL}, producătorul de smartphone-uri și echipamente de rețea din Shenzhen.

La momentul rapoartelor, SMIC a declarat că nu a primit nicio notificare de la Departamentul de Comerț cu privire la restricțiile raportate și a spus că nu are nicio relație cu armata Chinei.

SMIC este cea mai mare turnătorie de semiconductori din China, deși se află în spatele Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd, liderul pieței globale.

Ambele companii se bazează în mare măsură pe echipamente de la companii cu sediul în Statele Unite sau țările aliate ale SUA pentru a produce jetoane pentru clienți.

La începutul acestui an, SMIC a strâns 6,6 miliarde de dolari într-o listă pe piața STAR din China, centrată pe tehnologie, cu scopul de a folosi banii pentru a iniția producția într-o tehnologie mai avansată.

Citeste continuarea SMIC a avut „schimburi preliminare” cu SUA în legătură cu restricțiile la export

Citește și