SoftBank scade măsura profitului operațional, indică câștigurile Fondului Vision

0

SoftBank Group Corp a încălcat tradiția, nedezvăluind profitul operațional în raportul de câștiguri, spunând că „nu este util” ca măsură a performanței investițiilor și a indicat în schimb un câștig Vision Fund de 2,8 miliarde de dolari.

Toru Hanai Directorul executiv Masayoshi Son a indicat de mult valoarea totală a activelor ca măsură preferată a succesului. Conglomeratul japonez s-a aruncat într-o pierdere record de exploatare în anul încheiat în martie, în urma unor impozitări imense la fondul de 100 miliarde de dolari.

Câștigul de investiții de 297 miliarde de yeni (2,80 miliarde de dolari) al Vision Fund în trimestrul aprilie-iunie a fost determinat de vânzarea activelor și reevaluarea ascendentă a portofoliului său, a declarat marți SoftBank. Fondul beneficiază de un raliu global în stocuri de tehnologie și cerere de listare, firma de portofoliu Lemonade Inc debutând în iulie și acțiunile BigCommerce Holdings Inc apărând săptămâna trecută.

Alte planificări sunt organizate.

La sfârșitul lunii iunie, investițiile de 75,2 miliarde de dolari Vision Fund în 86 de startup-uri valorau 71,5 miliarde de dolari. Valoarea portofoliului a scăzut sub costul de achiziție în al patrulea trimestru încheiat în martie. SoftBank oferă mici detalii despre modul în care calculează evaluările. Pentru câștigul primului trimestru, acesta a indicat sectoarele care includ comerțul electronic și livrarea de produse alimentare în timpul creșterii coronavirusului.

SoftBank a declarat că fondul a redus pachetele la patru companii de portofoliu listate în aprilie-iunie și a ieșit din trei companii neînregistrate. Nu a identificat companiile. Câștigurile au provenit și din vânzarea activelor, cum ar fi transportatorul wireless T-Mobile US Inc, în urma fuziunii sale cu Sprint.

Vânzările de active au crescut cu 4,3 miliarde de yeni, a spus SoftBank. Arm designerul de chip este, de asemenea, de vânzare, a informat presa. Afacerea s-a transformat în pierderi de bani sub ceasul Son, cu pierderi din ce în ce mai mari în trimestrul aprilie-iunie.

SoftBank și-a propus prețul acțiunilor cu un plan masiv de răscumpărare finanțat de vânzările activelor. Acțiunile sale s-au încheiat cu 2,5% înaintea anunțului privind câștigurile, față de o creștere de 1,9% a indicelui de referință Nikkei.

Stocul a crescut cu aproape 140% de la minimul lunii martie. SoftBank a raportat o creștere de 12% a profitului net din aprilie-iunie la 1,3 trilioane de yeni.

Sursa: reuters.com

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și