S&P Global se apropie de mega afacere pentru a cumpăra IHS Markit

0

Gigantul de date S&P Global Inc se apropie de un acord pentru a cumpăra IHS Markit Ltd, potrivit unei persoane familiare cu această problemă, creând o greutate mare pe piața tot mai competitivă a informațiilor financiare.

Acordul ar putea fi anunțat imediat, luni, S&P urmând să plătească aproximativ 44 de miliarde de dolari în stoc, potrivit unui raport din Wall Street Journal. S&P Global și IHS nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

La acest preț, ar fi cea mai mare ofertă din 2020 și o activitate de încheiere a unor acorduri de semnare se accelerează pe măsură ce descoperirile din evoluțiile legate de vaccinul COVID-19 îmbunătățesc perspectivele economice.

S&P Global este renumit pentru furnizarea de ratinguri ale datoriilor către țări și companii, precum și date despre piețele de capital și mărfuri din întreaga lume. A devenit o afacere independentă în 2011, atunci când părintele său, McGraw-Hill, a separat S&P de afacerea sa de educație.

IHS Markit s-a format în 2016 când IHS, ale cărei afaceri variază de la date despre industriile auto și tehnologice până la publicarea Jane’s Defense Weekly, au cumpărat Markit Ltd în 2016 pentru aproximativ 6 miliarde de dolari.

Markit, fondată de fostul comerciant de credite Lance Uggla, oferă o serie de date privind prețurile și datele de referință pentru activele financiare și instrumentele derivate. IHS are o valoare de piață de aproximativ 36,88 miliarde de dolari, bazată pe ultima închidere a acțiunii de vineri, au arătat calculele Reuters, cu prețul acțiunilor în creștere cu aproximativ 22% până în acest an.

Este posibil ca tranzacția să se confrunte cu o examinare atentă a supraveghetorilor concurenței, deoarece piața informațiilor financiare devine din ce în ce mai concentrată. Bursa din Londra se află în etapa finală a încercării de a câștiga autorizația pentru achiziția planificată de 27 de miliarde de dolari a furnizorului de date Refinitiv, care a trecut printr-un proces lung de revizuire de către comisarul Uniunii Europene pentru concurență.

Citeste continuarea S&P Global se apropie de mega afacere pentru a cumpăra IHS Markit

Citește și