Starea de sănătate – bună; a cetăţenilor români de pe nava ‘Diamond Princess’

0

Şapte din cei nouă cetăţeni români, membri ai echipajului navei de croazieră ”Diamond Princess”, au fost debarcaţi şi transferaţi într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea oraşului Tokyo, starea lor de sănătate fiind bună, informează vineri Grupul de Comunicare Strategică.

”Conform informaţiilor comunicate de autorităţile locale Ambasadei României la Tokyo, şapte din cei nouă cetăţeni români, membri ai echipajului navei de croazieră ‘Diamond Princess’, au fost debarcaţi şi transferaţi într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea oraşului Tokyo. Starea lor de sănătate este bună. Aceştia au fost testaţi pentru infecţia cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca măsură de prevenţie suplimentară, aceştia vor fi supuşi unei noi perioade de carantină de 14 zile”, precizează sursa citată.

Doi cetăţeni români au rămas pe navă, ca parte a echipajului esenţial necesar pentru mentenanţa vasului. Starea lor de sănătate este bună, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu COVID-19 şi spitalizaţi în Japonia, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.

În ceea ce priveşte situaţia celor şase cetăţeni români care au revenit în România în data de 22 februarie, aceştia sunt în carantină, monitorizaţi în permanenţă, iar starea lor de

Sursa: News24.ro.

Citește și