Alimentația este fără doar și poate primul medicament la care trebuie să ne gândim atunci când avem anumite probleme de sănătate. Dacă și tu cauți alimente care să îți confere atât imunitate, energie dar să îți și stimuleze activitatea creierului, ți-am pregătit câteva alimente de bază, pe care cu siguranță le știai deja sau le aveai chiar în cămară.
Ouăle
Nu sunt cele mai îndrăgite din cauza gălbenușului care ar avea un conținut mare de colesterol. Chiar și așa, ouăle ne aduc foarte multe beneficii. Cu un conținut mai redus de calorii decât carnea, ouăle conțin o proteină esențială: ovalbumina. În plus, conțin din plin vitaminele (B1, B2, B3…etc) și săruri minerale precum fosfor sau potasiu. Proteinele din ou includ toți aminoacizii esențiali și au o valoare biologică importantă, creând cel mai echilibrat conținut de aminoacizi necesari omului. Sunt benefice atât pentru piele, păr, dar și pentru creierul nostru. Este important să le alegem pe cele organice, certificate ECO (pe etichetă să apară o frunză verde).
Mierea
Primăvara este sezonul în care ne trebuie cea mai puternică imunitate. De aceea, pe timpul iernii ne-am putea ocupa de acest lucru, încercând să ne stimulăm organismul cu un macerat preparat din miere și cătină. Îl poți consuma de două ori pe zi, câte o linguriță, cât ține sezonul rece, iar dacă simți că te ia o răceală, prepară ceaiuri în care să adaugi lămâie și miere.
Uite cum prepari maceratul din miere și cătină
Mai întâi spală și strivește fructele de cătină, apoi pune-le într-un borcan până ce se umple pe jumătate. Toarnă miere peste ele până la umplerea completă a borcanului. Închide borcanul etanș și păstrează-l în frigider. După o săptămână începe să iei câte o linguriță sau chiar două din acest preparat cu o aromă fantastică, în fiecare dimineață, pentru măcar o lună de zile.
Seva de mesteacăn
Vezi să nu încurci seva de mesteacăn cu sucul de mesteacăn, care este un decoct din Frunze. Pentru arbore, seva reprezintă „sângele”, așa cum este pentru corpul uman. În ciuda zvonurilor populare, poate fi utilizat în tot timpul anului, nu doar ca un leac de primăvară. Conține din plin calciu, cupru, fier, magneziu, siliciu organic natural, iar seva de mesteacăn ar putea preveni cancerul dar și alte boli degenerative, cum ar fi Alzheimer.
Laptele de iapă
Cu o compoziție asemănătoare laptelui matern, laptele de iapă este un lapte de calitate înaltă. Conține lactoferină (antiinflamatoare și antibacteriană), aminoacizi. Contribuie la funcționarea normală a sistemului digestiv (stomac, ficat, vezica biliară), reface și păstrează echilibrul florei intestinale, păstrează sănătatea articulațiilor, susține sănătatea sistemului nervos. În plus, este indicat persoanelor obosite dar și epuizate care au nevoie de un boost de energie.
Acestei liste ii se mai adaugă de asemenea și uleiul de măsline extravirgin renumit pentru proprietățile sale benefice, dar și polenul.
Sursa: clickpentrufemei.ro
Sursa foto: uncorpsanatos.ro
Sursa – Glow Magazin.