Următorul CEO al Citi, Jane Fraser, formează o nouă echipă de operare pentru a-și dezvolta responsabilitatea de lider

0

Viitorul directorul executiv al societății Citigroup Inc, Jane Fraser, a declarat că a decis să formeze o nouă echipă globală de operare pentru a construi responsabilitatea în rândul liderilor săi.

„Un element cheie al activității noastre de transformare este de a ne responsabiliza liderii de afaceri nu numai pentru performanța propriilor echipe, ci și pentru modul în care operăm în mod colectiv firma noastră și oferim rezultatele pentru care suntem responsabili”, a spus Fraser într-un memoriu.

Echipa va fi formată din echipa de conducere executivă a Fraser, trezorierul grupului și lideri ai diferitelor unități Citigroup, inclusiv unitatea sa de investiții bancare, operațiunile Global Wealth și unitatea de consum din SUA.

Fraser a adăugat că Sunil Garg, șeful global al Citi Commercial Bank, va deveni următorul CEO al Citibank, la pensionarea actualului CEO al Citigroup, Michael Corbat.

„Sunil va conduce, de asemenea, grupul proiectului Risk and Controls al efortului nostru de transformare”, se menționează în memo.

Citi va efectua o căutare a succesorului lui Garg în calitate de CEO al băncii sale comerciale.

Citigroup i-a cerut lui Zdenek Turek, care a fost șef interimar pentru riscuri, să își asume rolul permanent, potrivit notei.

Fraser l-a numit, de asemenea, pe Margo Pilic drept șef de cabinet, mutând-o din rolul actual de lider financiar în grupul de clienți instituționali Citi din America Latină.

Anul trecut, Citi l-a numit pe actualul președinte Jane Fraser drept următorul său director executiv, devenind astfel prima femeie care a condus o bancă majoră din Wall Street. Ea va prelua frâiele de la CEO-ul Michael Corbat pe 1 martie, când acesta se va retrage.

Citeste continuarea Următorul CEO al Citi, Jane Fraser, formează o nouă echipă de operare pentru a-și dezvolta responsabilitatea de lider

Citește și