Valul bancar de investiții obține primul profit al Deutsche Bank din 2014

0

Deutsche Bank a obținut un profit anual mic în 2020, primul din 2014, spunând joi că a obținut câștiguri puternice la divizia sa de investiții bancare.

În ultimii 10 ani, Deutsche a pierdut un total de 8,2 miliarde de euro (9,8 miliarde de dolari), iar revenirea la profit marchează o etapă importantă pentru directorul executiv Christian Sewing, deoarece analiștii preziceau o altă pierdere în 2020.

„Am construit baze ferme pentru o rentabilitate durabilă și suntem încrezători că această tendință pozitivă globală va continua în 2021, în ciuda acestor vremuri dificile”, a spus el într-o declarație care detaliază rezultatele.

A fost promovat în 2018 pentru a întoarce cea mai mare bancă din Germania după ani de pierderi și amenzi din cauza deficiențelor de spălare a banilor și rolul său în criza ipotecară.

Analiștii se așteaptă ca Deutsche să obțină un alt profit în 2021, arată o estimare consensuală.

Deutsche a declarat că profitul său net atribuibil acționarilor pentru 2020 a fost de 113 milioane de euro (136 milioane dolari), ceea ce se compară cu o pierdere din 2019 de 5,7 miliarde de euro. Analiștii se așteptau la o pierdere de aproximativ 300 de milioane de euro pentru 2020.
Acțiunile Deutsche, care au crescut cu 3,6% la începutul tranzacțiilor de la Frankfurt, tranzacționau cu 1,3% mai puțin la 0815 GMT.

O mare întrebare este cât de durabile vor fi profiturile, întrucât Deutsche, la fel ca și concurenții săi, a cunoscut un val de tranzacționare pe fondul volatilității pieței legată de pandemia COVID-19.

Acest lucru și-a sporit banca de investiții, ale cărei venituri au crescut cu 32%, la 9,28 miliarde de euro în 2020, și cu 28% în activitatea sa cheie de vânzare și tranzacționare cu venituri fixe și valutare.

Cu toate acestea, ratele scăzute ale dobânzii și o încetinire a comerțului global au exercitat presiuni asupra veniturilor din celelalte divizii ale Deutsche, cum ar fi cele pentru clienții corporativi și retail.

O sursă de reglementare a declarat că boom-ul bancar de investiții a oferit o ușurare binevenită pentru Deutsche, dar, deși este pe o bază mai fermă decât în ​​urmă cu un an, puterea sa generală de afaceri rămâne în continuare în competiție în industria bancară europeană.
Banca a încercat să devină mai puțin dependentă de banca sa de investiții într-un efort de a-și stabiliza afacerea.

Anunțând 18.000 de reduceri de locuri de muncă și închiderea activității sale globale de acțiuni într-o renovare majoră anunțată în 2019, a spus că banca de investiții ar trebui să contribuie doar cu 30% din veniturile principale. În 2020, a reprezentat aproape 40% din veniturile de bază.

Veniturile din tranzacțiile bancare de investiții au crescut la nivel global pentru întreaga industrie în 2020, a declarat firma de cercetare Autonomă într-un raport recent care spunea că „nimeni nu crede că acest lucru este sustenabil”.

Citeste continuarea Valul bancar de investiții obține primul profit al Deutsche Bank din 2014

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata