Vânzarea TikTok către Walmart și Oracle e amânată la nesfârșit, în timp ce Joe Biden revizuiește securitatea

0

Un plan al SUA de a forța vânzarea operațiunilor americane ale TikTok către un grup care include Oracle Corp. și Walmart Inc. a fost abandonat la nesfârșit, au spus oamenii familiarizați cu situația, deoarece președintele Biden întreprinde o revizuire amplă a eforturilor predecesorului său pentru a aborda potențialele riscuri de securitate de la companii chineze de tehnologie.

Acordul TikTok – care fusese condus de președintele de atunci Donald Trump – a dispărut de toamna trecută în mijlocul provocărilor legale de succes ale efortului guvernului SUA de către proprietarul TikTok, compania chineză ByteDance Ltd.

Au continuat discuțiile între reprezentanții ByteDance și oficialii securității naționale americane, au spus oamenii. Aceste discuții s-au concentrat pe securitatea datelor și modalități de a împiedica accesul de către guvernul chinez a informațiilor pe care TikTok le colectează utilizatorilor americani.

Dar nu este de așteptat nicio decizie iminentă cu privire la modul de soluționare a problemelor legate de TikTok, deoarece administrația Biden își determină propriul răspuns la riscul potențial de securitate pe care îl reprezintă colectarea de date a companiilor tehnologice chineze.

„Planificăm să dezvoltăm o abordare cuprinzătoare pentru securizarea datelor din SUA care să abordeze întreaga gamă de amenințări cu care ne confruntăm”, a spus purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate, Emily Horne. „Aceasta include riscul pe care îl prezintă aplicațiile chinezești și alte programe software care funcționează în SUA. În lunile următoare, ne așteptăm să examinăm cazuri specifice în lumina unei înțelegeri cuprinzătoare a riscurilor cu care ne confruntăm.”

Citeste continuarea Vânzarea TikTok către Walmart și Oracle e amânată la nesfârșit, în timp ce Joe Biden revizuiește securitatea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata