Vânzările retailerului de modă H&M scad cu 10% în monedele locale în al patrulea trimestru

0

Compania suedeză H&M, al doilea cel mai mare retailer de modă din lume, a declarat marți că vânzările în monedă locală au scăzut cu 10% în trimestrul septembrie-noiembrie, deoarece al doilea val al pandemiei a dus la o nouă încetinire spre ultima parte a perioadei.

Rivala proprietarului Zara, Inditex, a declarat că recuperarea înregistrată în trimestrul anterior a continuat în mare parte din trimestrul IV fiscal, dar că vânzările au fost din nou lovite de la sfârșitul lunii octombrie, iar COVID-19 s-a răspândit din nou mai rapid.

„Între 22 octombrie și 30 noiembrie, vânzările au scăzut cu 22% comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, deoarece recuperarea a trecut la o nouă încetinire ca urmare a celui de-al doilea val al pandemiei”, a declarat H&M într-un comunicat.

Compania a declarat că scăderea monedei locale de la 1 septembrie la 21 octombrie a fost de 3% față de un an mai devreme. H&M a declarat că vânzările în acest trimestru au scăzut la 52,5 miliarde de coroane suedeze (6,25 miliarde de dolari) față de 61,7 miliarde de dolari cu un an înainte. Compania emite raportul complet al celui de-al patrulea trimestru pe 29 ianuarie.

Citeste continuarea Vânzările retailerului de modă H&M scad cu 10% în monedele locale în al patrulea trimestru

Citește și