20 de firme, din Bihor, au beneficiat de reducerea impozitului cu 20%

0

Pe toată perioada stării de urgenţă, un număr de 20 de firme au beneficiat de reducerea impozitului cu 20%, ca urmare a întreruperii activităţilor economice, a anunţat luni Primăria Oradea.

Direcţia Economică, din Oradea, a aprobat şi procesat, până în prezent, un număr de 20 de cereri, valoarea reducerilor acordate la plata impozitului/taxei pe clădiri fiind în sumă de 428.420 lei.

In data de 10 iunie anul in curs,  Consiliul local al Municipiului Oradea a aprobat recent, acordarea unor facilităţi fiscale în anul acesta pentru activităţile întrerupte pe perioada stării de urgenţă.

Primăria a reamintit proprietarilor spaţiilor comerciale şi/sau firmelor care au avut întreruptă activitatea economică pe perioada stării de urgenţă sau deţin certificat tip 1 pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, că pot depune beneficia de reducerea impozitului pe clădiri aferent anului 2020 cu o cotă de 20% şi de scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri.

Toate cererile pentru acordarea reducerilor şi certificatul pentru situaţii de urgenţă, după caz, se pot depune până în data de 15 septembrie 2020, la registratura primăriei sau pe email la adresa primarie@oradea.ro, se mai precizează în comunicat.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și