54 milioane de lei destinată sectorului creşterii animalelor, aprobată de Guvern

0

O schemă de ajutor de stat, în valoare de peste 54 milioane de lei, destinată sectorului creşterii animalelor pentru anul 2020, a fost aprobată de Guvern, în şedinţa de miercuri, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, din suma totală alocată şi care se acordă sub forma serviciilor subvenţionate, prestate de societăţile de ameliorare recunoscute de autoritatea competentă a statului, respectiv Agenţia Naţională pentru Zootehnie, 25.012.000 lei este pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, iar 29.036.000 lei pentru speciile de ovine şi caprine.

Ajutorul de stat se acordă pentru acoperirea costurilor pentru următoarele servicii: întocmirea şi menţinerea registrelor genealogice, servicii, pentru care intensitatea ajutorului poate fi de până la 100% din costuri; efectuarea testelor de terţi sau în numele unor terţi pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului, cu excepţia controalelor efectuate de proprietarul şeptelului şi a controalelor de rutină cu privire la calitatea laptelui, pentru care intensitatea ajutorului poate fi de până la 70% din costuri.

MADR menţionează că această formă de sprijin este conformă cu prevederile Regulamentului UE nr. 702/2014 privind ajutoarele de stat, iar suma totală este alocată de la bugetul de stat.

Sursa: News24.ro.

Citește și