Persoanele introvertite ascultă mai mult decât vorbesc, gândesc înainte de a-și exprima ideile și preferă să petreacă timp cu un grup restrâns de prieteni. De cele mai multe ori, acest tip de oameni prosperă în moduri diferite față de cei extrovertiți pentru că sunt lideri valoroși, responsabili și inovatori. Totuși, se simt storși de energie atunci când ies în lume, așa că preferă să lucreze independent, în medii care să le stimuleze gândirea interioară, creativitatea și autonomia. Locurile aglomerate sau termenele limită pot pune o presiune suplimentară asupra lor, fapt pentru care introvertiții își creează o modalitate de a munci în conformitate cu personalitatea lor. Iată câteva metode simple prin care pot face bani persoanele introvertite:
1. Blogging
O variantă simplă și modernă de a obține venituri este prin crearea unui blog. Cu toate că este nevoie de ceva timp pentru a stabili o audiență constantă, odată puse la punct toate detaliile vor apărea numeroase moduri de a câștiga bani de pe urma blogului. Platforma poate aborda subiecte cât mai diverse, important e să ofere cititorilor conținut de calitate. Blogging-ul este o modalitate perfectă de câștig pentru persoanele introvertite, mai ales că acestea nu trebuie să interacționeze cu alte persoane.
2. Joburi în domeniul IT
Dezvoltator web, creator de jocuri video, analist sau programator – internetul reprezintă visul oricărei persoane introvertite, iar astfel de joburi pot fi ușor realizate de la distanță. În mare parte, comunicarea cu clienții are loc doar în mediul virtual, astfel că interacțiunile fizice sunt limitate.
3. Scrierea unei cărți
Creativitatea de care dau dovadă introvertiții le poate fi de folos pentru a genera venituri pe termen lung. Persoane independente și retrase, aceștia își pot îndrepta atenția spre scris, chiar dacă nu și-au descoperit până acum această latură artistică. Odată redactată, cartea poate fi trimisă unui editor, care o va publica, iar apoi banii vor veni din drepturile de autor. În alte situații, manuscrisul poate fi publicat online, pe platforme specializate, accesul cititorilor fiind mult mai simplu.
4. Completarea sondajelor online
Opinia unor oameni introvertiți care au o gândire analitică este valoroasă pentru companiile care fac diferite cercetări de piață. Completarea unor chestionare online presupune o dificultate scăzută, angajament de nivel mediu ca timp și câștiguri potențiale suficiente pentru un trai decent.
5. Vânzarea fotografiilor pe internet
Cine poate surprinde mai frumos emoția într-o fotografie decât o persoană introvertită? Un credit este o metodă rapidă de a face rost de bani pentru achiziția unui aparat de fotografiat performant cu ajutorul căruia să fie realizate poze deosebite. Ulterior, aparatul va fi cel de pe urma căruia vor fi încasate venituri constante. O mulțime de platforme online sunt create pentru fotografii profesioniști sau amatori care vor să-și vândă capodoperele, așa că această modalitate este perfectă pentru cei care preferă să lucreze în spatele camerei.
6. Investiții la bursă
Introvertiții sunt foarte concentrați pe atingerea obiectivelor, de aceea investițiile la Bursă sunt numai bune pentru a le genera câștiguri. Înainte de toate, au nevoie de sfaturile unui broker pentru a se informa despre companii și acțiunile tranzacționate, însă următorul pas îi va surprinde singuri, pregătiți să investească în cele mai bine cotate firme.
7. Meditații
Punctele forte ale introvertiților sunt acelea de a fi buni ascultători, creativi și critici în ceea ce privește munca lor. Cu toate că aceste trăsături sunt importante în orice domeniu, ele au o importanță aparte când vine vorba de profesori, oameni cu un rol esențial în societate. Persoanele introvertite care dețin anumite aptitudini, însă nu agreează ideea de a sta în fața mulțimii într-o sală de curs, pot câștiga bani prin meditații la domiciliu sau predare online.
8. eCommerce
Comerțul electronic este o modalitate excelentă prin care introvertiții pot câștiga bani fără să interacționeze prea mult cu cei din jur. Pot fi vândute produse fizice sau digitale, iar în timp chiar magazinul online va aduce mai multe câștiguri din trafic, reclame ori marketing afiliat.
9. Contabilitate
Acest domeniu al cifrelor cuprinde o varietate de roluri financiare potrivite pentru introvertiții care apreciază domeniile exacte, atenția la detalii și autonomia. Abilitățile pe care trebuie să le dețină un contabil se aliniază perfect cu caracteristicile unei persoane introvertite. Desigur, contabilitatea este mai mult decât atât. Acest sector necesită abilități matematice bune și capacitate de a învăța anumite software-uri de contabilitate.
Locurile de muncă tradiționale sunt mai puțin adecvate pentru persoanele introvertite. Mediul virtual se potrivește perfect acestor oameni, la fel și lucrul din confortul propriei case, deoarece își pot menține controlul asupra programului și au ocazia să își construiască finanțele, câștigând bani fără prea mult stres.
Sursa: Financiarul.ro.