Volkswagen elaborează planuri pentru a înființa Lamborghini

0

Volkswagen VOWG_p.DE elaborează planuri pentru a înființa Lamborghini ca o unitate mai independentă și discută oferte pe termen lung de aprovizionare care ar putea face mai ușoară listarea acesteia la bursă, au declarat pentru Reuters două surse familiare cu această chestiune.

„Volkswagen este în curs de a scoate la cale Lamborghini și de a organiza viitoare oferte de aprovizionare și transfer de tehnologie”, a declarat pentru Reuters una dintre sursele familiare cu această chestiune.

Marca italiană de autovehicule sportive, care este în prezent o divizie a Audi, ar putea fi parțial listată, Volkswagen păstrând o miză de control, a spus prima persoană familiarizată cu discuțiile.

Nu există o decizie formală de dezinvestire a Lamborghini, a declarat o a doua sursă, adăugând că, calendarul oricărui acord a rămas neclar.

„Acesta este un prim pas care oferă VW opțiunea de a lista unitatea mai jos,” a declarat sursa a doua pentru Reuters.

O a treia sursă familiarizată cu discuțiile a declarat că viitorul Bugatti, Lamborghini și Ducati a fost discutat în cadrul unei ședințe a consiliului de supraveghere, vinerea trecută.

S-a discutat despre posibilitățile de electrizare a mărcilor Lamborghini și Bugatti prin parteneriate și investitori, a spus a treia sursă.

Bancherii și potențialii investitori de piatră de temelie într-o IPO au fost abordați de producătorul auto, au spus sursele.

Volkswagen a refuzat să comenteze.

Herbert Diess, director executiv al grupului Volkswagen, a declarat miercuri că producătorul auto va anunța „pași importanți” cu privire la viitorul companiei înainte de sfârșitul anului.

Volkswagen analizează ce rol vor juca brandurile sale de înaltă performanță Lamborghini, Bugatti și Ducati în cadrul producătorului auto multimarcă, ca parte a căutării mai largi pentru mai multe economii de scară, au declarat pentru Reuters directori superiori.

O reducere globală a vehiculelor cu motor de combustie i-a forțat pe producătorii de automobile să accelereze dezvoltarea tehnologiei cu emisii reduse pentru modelele de masă, lăsând managerii Volkswagen să se lupte să găsească resurse pentru electrizarea modelelor de vehicule sport cu volum redus.

Citeste continuarea Volkswagen elaborează planuri pentru a înființa Lamborghini

Citește și