Abu Dhabi vrea „să investească miliarde” în afaceri britanice

0

În urma ultimelor noutăți, se pare că Abu Dhabi va investi miliarde de lire sterline în sănătate, tehnologie, energie verde și infrastructură britanică, ca parte a unui acord post-Brexit.

Mubadala, unul dintre cele mai active fonduri din Emiratele Arabe Unite, va plăti 800 de milioane de lire sterline în științele vieții pe parcursul a cinci ani, a raportat Financial Times.

Se crede că investițiile în celelalte trei sectoare vor fi la un nivel similar. Dimensiunea exactă a investiției totale nu este încă clară, a spus ziarul. Cu toate acestea, se așteaptă ca tranzacția totală să fie de până la 5 miliarde de lire sterline, a sugerat acesta.

Ministrul britanic pentru investiții, Lord Gerry Grimstone, a declarat că „așteaptă să se găsească oportunități egale sau mai bune în aceste sectoare”.

„Credem că oportunitățile viitoare sunt foarte, foarte importante”, a adăugat el. Guvernul britanic va investi, de asemenea, 200 de milioane de lire sterline în științele vieții, alături de angajamentul EAU.

Lord Grimstone a mai dezvăluit ziarului că speră la investiții în energie curată care să fie răspândită în Marea Britanie, inclusiv în zonele industriale din afara Londrei. Abu Dhabi încearcă să-și diversifice economia departe de petrol și gaze.

Raportul vine în urma știrilor recente potrivit cărora Marea Britanie creează patru centre comerciale și de investiții regionale pentru a stimula creșterea economică în Marea Britanie, precum și scăderea tarifelor pentru unele bunuri din SUA, instituite pentru o dispută legată de subvențiile SUA acordate Boeing.

Secretarul de stat pentru comerț internațional, Liz Truss, a declarat luni că hub-urile vor fi situate în Edinburgh, Cardiff, Belfast și Darlington. Guvernul spune că noile hub-uri vor oferi sprijin și consiliere pentru a ajuta companiile regionale să acceseze piețele comerciale majore și să stimuleze exporturile, ca parte a eforturilor sale de a stimula redresarea pandemiei.

Unii experți, totuși, au spus că alegerea locației a fost greșită. La recentul buget al cancelarului, accentul a fost pus și pe investițiile în industriile științelor vieții, energiei curate și tehnologiei.

Sunak a anunțat crearea unei bănci naționale de infrastructură care va investi în principal în proiecte ecologice înaintea summitului COP26 privind schimbările climatice din Marea Britanie în noiembrie.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata