Acțiunile europene alunecă pe măsură ce Brexit-ul și îngrijorarea comerțului dintre SUA și China, se plafonează

0

Acțiunile europene au scăzut vineri, în timp ce îndoielile cu privire la un acord comercial post-Brexit și noile tensiuni SUA-China au plafonat câștigurile la sfârșitul unei săptămâni solide.

Indicele paneuropean STOXX 600 a scăzut cu 0,2% cu 0808 GMT, diminuându-se de la un hit de aproape 10 luni în sesiunea precedentă, în timp ce DAX-ul german și CAC 40 din Franța au pierdut, de asemenea, aproximativ 0,2% fiecare.

Pierderile din indicele mare al exportatorilor din Marea Britanie au fost limitate de o alunecare a lirei după ce negociatorii din Marea Britanie și Uniunea Europeană au avertizat că rămân la distanță în ceea ce privește o serie de probleme și că devine tot mai probabil că nu vor reuși să ajungă la un acord.

Acțiunile de călătorie și agrement au fost cele mai mari scăderi ale tranzacțiilor europene timpurii, iar proprietarul British Airways, IAG, a scăzut cu 1,0% după ce a informat că a fost de acord să cumpere transportatorul spaniol Air Europa pentru 500 de milioane de euro (612,55 milioane de dolari).

Firma olandeză de tehnologie a sănătății Philips a crescut cu 1,3% după ce a fost de acord să cumpere firma de diagnosticare și monitorizare cardiacă din SUA BioTelemetry într-o afacere în valoare de 2,8 miliarde de dolari.

Citeste continuarea Acțiunile europene alunecă pe măsură ce Brexit-ul și îngrijorarea comerțului dintre SUA și China, se plafonează

Citește și