Acțiunile scad pe măsură ce investitorii privesc cu îngrijorare politicile chineze înăsprite

0

Acțiunile au scăzut joi, în timp ce creșterea ratelor dobânzilor chineze pe termen scurt a stârnit îngrijorările cu privire la înăsprirea politicilor în cea de-a doua cea mai mare economie mondială, deși îmbunătățirea câștigurilor corporative și reducerea volatilității pieței au ajutat la stoparea pierderilor.

Obligațiunile americane și-au extins declinul, sporind randamentul de 30 de ani la cel mai înalt nivel din luna martie, în urma unor date economice mai puternice și a unui impuls în Washington pentru a adopta un plan masiv de ajutor.

Se așteaptă ca acțiunile europene să fie constante până la ușor mai slabe, cu contractele futures Eurostoxx în scădere cu 0,2%, iar contractele futures FTSE cu 0,1%.

Ex-indicele MSCI Asiatic-Pacific al Japoniei a scăzut cu 1,2%, condus de scăderi în Coreea de Sud și China, în timp ce japonezul Nikkei a pierdut 1,1%, ambele obținând o serie de victorii de trei zile. Acțiunile futures din SUA au scăzut cu 0,25% în Asia.

O creștere a ratelor dobânzii pe termen scurt chineze a înspăimântat activele cu risc, deși analiștii au remarcat, de asemenea, ajustări ale poziției înainte de Anul Nou Lunar începând de săptămâna viitoare, vor juca, de asemenea, un rol.

„Există speculații persistente cu privire la faptul că autoritățile chineze ar putea dori să își înăsprească politica”, a declarat Wang Shenshen, strateg senior la Mizuho Securities.

Ratele mai mari ale dobânzilor au ridicat îngrijorarea factorilor de decizie politici chinezi care ar putea începe să treacă la o poziție mai strânsă pentru a controla prețurile acțiunilor și piețele imobiliare.

Pe Wall Street, S&P 500 a câștigat 0,10%, în timp ce Nasdaq Composite a pierdut 0,02%. Indicele NYSE Fang + al giganților tehnologici de vârf a atins un record, datorită câștigului de 7,4% al Alphabet, părintele Google, în urma câștigurilor sale puternice.

Per ansamblu, piețele s-au calmat semnificativ în ultimele zile, cu indicele volatilității Cboe care a scăzut la cele mai slabe niveluri din peste o săptămână.

Pe măsură ce frenezia tranzacționării cu amănuntul văzută săptămâna trecută a dispărut, prețurile acțiunilor GameStop și ale altor favorite ale rețelelor sociale s-au diminuat, în timp ce argintul a extins și pierderile, după ce a șters deja câștigurile realizate luni.

Așteptările unui mare pachet de stimulare din SUA au susținut activele de risc, deoarece Congresul controlat de democrați a încercat să promoveze pachetul de ajutor COVID-19 de 1,9 trilioane de dolari al președintelui Joe Biden fără sprijinul republicanilor.

Deși nu este clar câte compromisuri sunt dispuși democrații să facă cu republicanii care solicită un pachet mai mic, mulți investitori se așteaptă la cheltuieli suplimentare de cel puțin 1 trilion de dolari.

„Oricum ar fi, stimulul SUA va împinge creșterea economică și mai mult după primul trimestru și va stimula sentimentul pieței la nivel global”, a declarat John Vail, strateg global șef la Nikko Asset Management.

Obligațiunile americane au reacționat puternic la posibilitatea unor împrumuturi mai mari, obligațiunea pe 30 de ani având o creștere de 2,2 puncte de bază la 1,935%, nivel observat ultima dată la sfârșitul lunii martie.

Randamentul de referință pe 10 ani a crescut până la 1,151%, scăzând aproape de maximul de 10 luni, de 1,187% marcat în ianuarie.
Pe piața valutară, creșterea randamentelor SUA a ajutat dolarul față de colegii săi, indicele său rămânând aproape de cele mai ridicate niveluri în aproximativ două luni.

Împotriva yenului, dolarul a atins un maxim de aproape trei luni, de 105,19.

Euro a pierdut 0,15% până la 1,2014 dolari, după ce a atins minimul de două luni de 1,2004 dolari peste noapte.

Moneda comună nu a reușit să valorifice sentimentul îmbunătățit în Italia după ce fostul șef al Băncii Centrale Europene Mario Draghi a acceptat sarcina de a încerca să formeze un nou guvern în țară.

Aurul a scăzut, de asemenea, cu 0,8%, până la 1.819,0 dolari pe uncie.

Piețele petroliere au continuat să avanseze după ce alianța OPEC + a marilor producători s-a lipit de o politică de producție redusă și pe măsură ce stocurile de țiței din SUA au scăzut la cel mai mic nivel din martie anul trecut.

Țițeiul american a crescut cu 0,79%, până la 56,13 dolari pe baril, iar Brent a crescut cu 0,74%, până la 58,89 dolari. Ambele s-au situat aproape de cele mai înalte niveluri în aproximativ un an.

Citeste continuarea Acțiunile scad pe măsură ce investitorii privesc cu îngrijorare politicile chineze înăsprite

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata