Acțiunile viitoare din SUA extind pierderile pe măsură ce Trump este testat pozitiv pentru COVID-19

0

Acțiunile viitoare din SUA au extins pierderile vineri după ce președintele Donald Trump a declarat că el și soția sa au dat rezultate pozitive pentru coronavirus, cu câteva săptămâni înainte de alegeri.

S&P 500 EScv1 au scăzut cu 1,21% până după-amiaza devreme în Asia, în timp ce randamentele Trezoreriei au scăzut.

Dolarul SUA a crescut, în special față de lira britanică, dolarul australian și cel din Noua Zeelandă, în semn de aversiune față de risc.

Trump a spus mai devreme pe Twitter că el și soția sa au fost testați pentru coronavirus după ce Hope Hicks, un consilier senior care a călătorit recent cu președintele, a fost testat pozitiv.

Ulterior, el a scris pe Twitter că el și prima doamnă au dat rezultate pozitive: „Vom începe imediat procesul de carantină și recuperare”, a spus el.

Pozitivul test al lui Trump ar putea provoca un nou val de volatilitate a pieței, pe măsură ce investitorii se vor pregăti pentru alegerile prezidențiale puternic contestate din noiembrie.

„Are potențialul de a reduce capacitatea de campanie a lui Trump.

El are multe lucruri și este o întrerupere ”, a spus Sean Callow, strateg valutar la Westpac din Sydney.

„Îl doare, de asemenea, în ceea ce privește întreaga poveste, despre care nu este foarte mult îngrijorat – pune criza COVID în sine în față și în centrul priorităților.”

Cel mai larg indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a scăzut cu 0,27%.

Indicele australian S & P / ASX 200 .AXJO a scăzut cu 0,98%, deoarece scăderea prețurilor la petrol și cupru a afectat sectorul resurselor țării.

Indicele japonez Nikkei 225 .N225 a șters câștigurile și a scăzut cu 0,69% deoarece Bursa de Valori din Tokyo a reluat tranzacționarea normală după ce cea mai gravă întrerupere a acestuia a adus cea de-a treia cea mai mare piață de capital din lume la un impas. Euro Stoxx 50 futures STXEc1 au crescut cu 0,06%, contractele futures DAX germane FDXc1 au crescut cu 0,03%, dar FTSE futures FFIc1 au scăzut cu 1,02%.

Citeste continuarea Acțiunile viitoare din SUA extind pierderile pe măsură ce Trump este testat pozitiv pentru COVID-19

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata