AJOFM: plăţi de peste 2,6 milioane lei pentru salariaţii aflaţi în şomaj tehnic

0

In luna aprilie 2020, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila a anunţat miercuri că, în luna aprilie 2020, a efectuat plăţi de peste 2,6 milioane lei pentru salariaţii aflaţi în şomaj tehnic.

„În luna aprilie 2020, AJOFM Brăila a efectuat plăţi în sumă totală de 2.661.302 lei, pentru cereri transmise de 696 angajatori cu sediul social în judeţul Brăila, pentru un număr de 4549 salariaţi aflaţi în şomaj tehnic. Menţionăm faptul că cererile formulate în luna aprilie 2020 cuprind perioadele de suspendare, potrivit Legii nr. 53 – Codul Muncii, art.52, alin 1, lit (c), din cursul lunii martie 2020”, se arată într-un comunicat remis de AJOFM Brăila.

AJOFM Brăila le reaminteşte celor interesaţi că documentele necesare pentru obţinerea şomajului tehnic se transmit prin Registratura electronică pusă la dispoziţie de Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, la adresa https://aici.gov.ro/home .

„Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidenţă mai bună a actelor transmise şi va facilita accesul la formularele ce trebuie completate. Plata din bugetul asigurărilor pentru şomaj a indemnizaţiilor prevăzute la art. XI alin. (1), din OUG 30/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se face în cel mult 15 zile de la depunerea documentelor de către angajator. Plata indemnizaţiei prevăzute la art. XI alin. (1), din OUG nr.30/2020, cu modificările şi completările ulterioare, se efectuează salariatului în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la primirea de către angajator a sumelor”, se mai arată în comunicat.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata