Amazon extinde opțiunea de muncă de acasă până în iunie

0

Amazon.com Inc AMZN.O a declarat marți angajaților a căror muncă se poate face de acasă că o pot face până în iunie, prelungind calendarul la întoarcerea la birou din cauza pandemiei COVID-19.

„Angajații care lucrează într-un rol care poate fi îndeplinit efectiv de acasă sunt bineveniți să facă acest lucru până la 30 iunie 2021”, a declarat marți o purtătoare de cuvânt a Amazon într-o declarație prin e-mail, adăugând că îndrumarea este aplicabilă la nivel global.

Amazon a permis mai devreme această opțiune până în ianuarie. Dezvoltarea vine la mai puțin de trei săptămâni după ce cel mai mare comerciant cu amănuntul din lume a declarat că peste 19.000 de angajați din SUA au contractat coronavirusul anul acesta.

Unii angajați, oficiali aleși și sindicate din ultimele luni au spus că Amazon pune în pericol sănătatea angajaților, menținând depozitele deschise în timpul pandemiei.

„Am investit fonduri și resurse semnificative pentru a-i păstra pe cei care aleg să vină la birou în condiții de siguranță prin distanțare fizică, curățare profundă, verificări ale temperaturii și oferind măști pentru față și dezinfectant pentru mâini”, a spus marți purtătorul de cuvânt al Amazon.

În mai, Twitter Inc TWTR.N a devenit prima companie tehnologică importantă care le permite angajaților care pot lucra de la distanță să o facă pe termen nelimitat.

Alți giganți tehnologici au extins opțiunea de lucru de acasă pentru angajații lor cu Microsoft Corp MSFT.O, spunând la începutul acestei luni că îi va lăsa pe majoritatea angajaților să lucreze de la distanță până la jumătate din orele de lucru săptămânale.

Facebook Inc FB.O a spus că le va permite angajaților să lucreze de acasă până în iulie anul viitor, în timp ce Google GOOGL.O a prelungit perioada de lucru la distanță pentru angajații care nu trebuie să fie în birou până în iunie.

Citeste continuarea Amazon extinde opțiunea de muncă de acasă până în iunie

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata