Amendaţi de Protecţia Consumatorilor pentru prejudicierea clienţilor

0

Comercianţii de lemne pentru foc de la marginea municipiului Constanţa sunt verificaţi de Protecţia Consumatorilor începând cu această săptămână, până în prezent efectuându-se controale la 11 operatori economici, soldate cu aplicarea a şase avertismente şi cinci amenzi în valoare totală de 12.000 de lei pentru diverse nereguli, a informat marţi conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Potrivit şefului CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, au fost amendaţi cinci dintre comercianţi, „dar care aveau mai multe puncte de lucru”, şi aplicate, până în prezent, în condiţiile în care controalele continuă, „şase avertismente, acolo unde existau doar deficiente de informare”, valoarea amenzilor fiind de 12.000 de lei, „majoritatea, sancţionaţi pentru comportament incorect în relaţia cu consumatorii”.

Clienţii erau induşi în eroare cu privire la cantitatea de lemne cumpărată.

„Le-a fost impusă implementarea unui sistem de măsurare a volumului de lemn, uşor de evaluat de către consumator. (…) Ceea ce era pretins ca metru ster era de fapt o unitate de măsură proprie fiecărui comerciant, introducând în eroare consumatorul. Mai ales cei care aleg această formă de încălzire, (…) mare parte dintre aceştia au posibilităţi financiare precare”, a spus Constantinescu, menţionând că alte nereguli constatate au fost neafişarea preţului şi a esenţei lemnelor.

Conform acestuia, acţiunea de control la comercianţii de lemne pentru foc va continua, în zilele următoare, şi în alte zone din judeţul Constanţa.

Sursa: News24.ro.

Citește și