Amenzi de peste 50.000 lei aplicate de inspectorii de muncă in Gorj

0

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au aplicat, în urma controalelor efectuate săptămâna trecută în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, amenzi în valoare de 50.500 lei.

Potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de ITM Gorj, în urma controalelor, au fost sancţionaţi 21 de angajatori, fiind aplicate 15 avertismente şi dispuse 110 măsuri de remediere.

Cea mai mare amendă aplicată în perioada amintită, 10.000 de lei, a fost dispusă în cazul unui angajator din comuna Leleşti, cu domeniu de activitate service auto, care folosea o persoană în afara programului stabilit în contractul individual de muncă cu timp parţial.

„Nerespectarea timpului şi programului de lucru cuprins în contractul individual de muncă cu fracţiune de normă este aspru pedepsită de Legea nr. 53/2003, Codul Muncii, reprezentând un tip de muncă nedeclarată, motiv pentru care angajatorii care optează pentru astfel de contracte trebuie să acorde foarte multă atenţie tuturor condiţiilor care trebuie îndeplinite în cazul acestui gen de contract”, a declarat inspectorul şef al ITM Gorj, George Octavian Romanescu, citat în comunicatul de presă.

Sursa: News24.ro.

Citește și