Băncile din Wall Street văd o rară bonanță a salariilor în India, în ciuda pandemiei

0

Principalele bănci de pe Wall Street din India și-au obținut cele mai mari venituri din comisioane de la criza financiară mondială din primele nouă luni ale acestui an, beneficiind de o serie de tranzacții din sectorul privat, în ciuda pandemiei de coronavirus.

India a înregistrat o serie de tranzacții de mai multe miliarde de dolari în 2020, din eforturile de strângere de fonduri ale conglomeratului petrolier către telecomunicații Reliance Industries RELI.NS către vânzarea de către GlaxoSmithKline a GSK.L a acțiunii sale în afacerea indiană Unilever ULLR.L HLL.NS, țara cu cel mai mare comerț cu blocuri.

Cinci bănci americane, inclusiv Morgan Stanley MS.N și Goldman Sachs GS.N, au câștigat 170 de milioane de dolari în comisioane bancare de investiții în ianuarie-septembrie, cele mai mari din acea perioadă din 2018, potrivit datelor Refinitiv, punându-le pe curs pentru unul dintre cele mai profitabile ani.

În 2018, aceste cinci bănci au câștigat 176,5 milioane de dolari în comisioane indiene în primele nouă luni ale anului, care a fost cea mai mare pentru perioada din 2007.

Se întâmplă când economia Indiei a scăzut cu aproape un sfert în aprilie-iunie, întrucât țara a devenit una dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

„În acest an, vedem un interes extraordinar din partea investitorilor internaționali din sectoare din India – în sectoarele tehnologice, imobiliare, financiare și de consum”, a declarat Dieter Turowski, președintele băncii de investiții din Asia Pacific la Morgan Stanley.

„În ansamblu, cuantumul creșterii de capital va continua, dar va fi mai diversificat anul viitor. Conducta este mai puternică decât acum șase luni. ” India a înregistrat fuziuni și achiziții (M&A) de 16,8 miliarde de dolari în sectorul său de tehnologie, mass-media și telecomunicații (TMT) între ianuarie și mijlocul lunii octombrie, în creștere cu 62% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Refinitiv.

Sursa: News24.ro.

Citește și