Bani pentru întreţinerea pistei velo de pe malul Begăi

0

Directorul Administraţiei Bazinale Apele Banat (ABAB), Titu Bojin, a solicitat, miercuri, în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, ca în bugetul judeţean pe 2020 să fie prinsă o sumă pentru lucrările de întreţinere a pistei de biciclete de pe malurile râului Bega, până la frontiera cu Serbia, arătând că proiectul prin care mentenanţa era asigurată de ABAB expiră la 1 martie.

„În jurul datei de 1 martie, se încheie proiectul de mentenanţă pe cinci ani, pe care l-am avut, şi cer ca, în bugetul pe acest an, indiferent de unitatea sau subunitatea CJ care va ajunge să răspundă de acest lucru, să fie prinsă suma alocată pentru mentenanţă pe viitor”, a atras atenţia Titu Bojin.

Pista de biciclete de 37 km a fost realizată în aval de Timişoara, în cadrul unui proiect IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, şi a beneficiat de o finanţare europeană de peste 2,3 milioane de euro, iar timp de cinci ani, ABAB trebuia să o administreze şi să-i asigure mentenanţa. ABA Banat a alocat, în ultimii cinci ani, câte 150.000 de lei anual pentru întreţinerea acesteia.

Titu Bojin atrăgea atenţia încă din vara anului trecut CJ Timiş să găsească formula de administrare a pistei, o variantă fiind Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Timiş, dar şi necesitatea alocării de fonduri în acest scop, în 2020.

„Sunt 30 de biciclete folosite la ora actuală, care merg împreună cu proiectul, dar sunt suficient de multe necesităţi pentru întreţinerea pistei velo (…). Din punctul de vedere al garanţiei, pista a ieşit de trei ani din garanţie. Vom avea în continuare crăpături. Săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare vor fi reparate, dar vor fi reparate până la primăvară (2020. n.r.)”, avertiza Titu Bojin, într-o şedinţă a CJ Timiş, anul trecut.

Titu Bojin a declarat pentru AGERPRES că „sârbii au reuşit să aprobe proiectul pentru realizarea pistei de biciclete de 44 de kilometri, existând speranţa ca până la sfârşitul anului 2020 să fie funcţional întregul tronson de peste 80 de kilometri, devenind astfel cea mai lungă pistă de biciclete din Europa care să traverseze două ţări pe malul unei ape”.

Sursa: News24.ro.

Citește și