Boom-ul pieței bursiere, noile listări dau naștere miliardarilor chinezi într-un ritm record

0

China creează noi miliardari într-un ritm record, în ciuda unei economii învinețite de pandemia de coronavirus, grație prețurilor în plină expansiune ale acțiunilor și o serie de noi listări de acțiuni, potrivit unei liste publicate marți.

Hurun China Rich List 2020 evidențiază, de asemenea, trecerea accelerată a Chinei de la sectoarele tradiționale precum industria prelucrătoare și imobiliară, către comerțul electronic, tehnologia fintech și alte industrii din economia nouă.

Jack Ma, fondatorul Alibaba 9988.HK, și-a păstrat primul loc pentru al treilea an consecutiv, bogăția sa personală crescând cu 45% la 58,8 miliarde de dolari, parțial datorită iminentei mega-listării a gigantului fintech Ant Group.

Ant este de așteptat să creeze mai mulți bogați prin ceea ce este probabil cea mai mare IPO din lume, deoarece intenționează să strângă aproximativ 35 de miliarde de dolari printr-o listă duală în Shanghai și Hong Kong.

Bogăția combinată a celor de pe lista Hurun China – cu o reducere a averii individuale de 2 miliarde de yuani (299,14 milioane de dolari) – a totalizat 4 trilioane de dolari, mai mult decât produsul intern brut anual (PIB) al Germaniei, potrivit Rupert Hoogewerf, Președintele Raportului Hurun.

Anul acesta s-a creat mai multă bogăție decât în ​​ultimii cinci ani, iar lista bogată a Chinei a adăugat 1,5 trilioane de dolari, aproximativ jumătate din mărimea PIB-ului britanic.

Piețele bursiere în plină expansiune și o mulțime de noi listări au creat cinci noi miliardari în dolari în China pe săptămână în ultimul an, a declarat Hoogewerf într-un comunicat.

„Lumea nu a văzut niciodată atâta bogăție creată în doar un an. Antreprenorii din China s-au descurcat mult mai bine decât se așteptau. În ciuda Covid-19, ei au ajuns la niveluri record. ”

Potrivit unei estimări separate a PwC și UBS, doar miliardarii din Statele Unite dețineau o bogăție combinată mai mare decât cei din China continentală. China a accelerat reformele pieței de capital pentru a ajuta o economie afectată de virusuri, pentru a accelera restructurarea economică și pentru a finanța un „război tehnologic” cu Statele Unite.

Pentru a accelera ofertele publice inițiale (IPO), autoritățile de reglementare au lansat un sistem de IPO în stil SUA pe piața STAR în stil Nasdaq din Shanghai și ChiNext din Shenzhen. Listele de companii chinezești din Hong Kong și Nasdaq au alimentat, de asemenea, averea fondatorilor de companii.

Citeste continuarea Boom-ul pieței bursiere, noile listări dau naștere miliardarilor chinezi într-un ritm record

Citește și