Bursa de la Bucureşti închide pe verde;tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania susţin mai mult de jumătate din rulaj

0

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis marţi în creştere şedinţa de tranzacţionare, indicele principal al pieţei, BET, înregistrând o apreciere cu 0,20%, până la 9.885,48 puncte.

Valoarea totală a schimburilor a fost de 43,19 milioane de lei (9,04 milioane de euro), mai mult de jumătate din rulajul pieţei fiind susţinut de tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 24,56 milioane de lei, urmate de titlurile BRD Groupe Generale (5,68 milioane de lei) şi Fondul Proprietatea (5,67 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile societăţii Societatea de Construcţii Napoca, care s-au apreciat cu 14,29%, urmate de cele ale Electroputere (5,88%) şi Zentiva (2,57%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Mecanica Ceahlău (-2,47%), Digi Communications (-1,82%) şi Sphera Franchise Group (-1,56%).

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un plus de 0,19%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis în creştere cu 0,13%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o apreciere de 0,12%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, este singurul care a închis în scădere cu 0,18%, în timp ce indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a fost pe plus cu 0,46%.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata