Bursele europene din nou în scădere după ce stimulentele nu au reuşit să elimine îngrijorările provocate de COVID-19

0

Principalele burse europene au deschis şedinţa de joi în scădere, după două zile consecutive de creştere, răspândirea rapidă a coronavirusului şi temerile referitoare la o recesiune globală contracarând optimismul generat de aprobarea unui pachet istoric de stimulente în valoare de 2.000 de miliarde de dolari în SUA, transmite Reuters.

În jurul orei 8:03 GMT, indicele bursier pan-european STOXX 600 index era în scădere cu 2%. Indicele FTSE-100 al bursei de la Londra înregistra un declin de 2,61% iar indicele Dax al bursei de la Frankfurt pierdea 1,76% după publicarea rezultatelor unui sondaj care arată că încrederea investitorilor în cea mai mare economie a Europei a scăzut în martie la cel mai redus nivel de după 2009.

De asemenea, bursele din Italia şi Spania au înregistrat scăderi cuprinse între 2,2% şi 2,5%, în condiţiile în care numărul deceselor provocate de virusul COVID-19 a trecut de 7.500 în Italia şi de 3.400 în Spania, depăşind numărul total al deceselor înregistrate în China.

Scăderi s-au înregistrat şi pe bursele din Asia, de exemplu indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis şedinţa de joi cu o scădere de 4,51%, după un avans de 8% miercuri şi unul de peste 7% marţi. Bursa de la Seul a închis în scădere cu 1,09% o tendinţă similară fiind înregistrată la bursele din China, indicele bursei de la Shanghai încheind şedinţa în scădere cu 0,60% iar cel al bursei de la Shenzhen o contracţie de 0,84%.

Atenţia investitorilor se va îndrepta joi spre Washington unde urmează să fie date publicităţii datele privind noile solicitări pentru alocaţii de şomaj depuse săptămâna trecută. Analiştii estimează că numărul şomerilor în SUA a crescut într-o săptămână cu 250.000 până la patru milioane de persoane, în condiţiile în care activitatea economică s-a oprit ca urmare a măsurilor de carantină.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și