Care este anotimpul perfect pentru un apartament nou?

0

Se pare că vara ar fi cel mai bun anotimp pentru un găsirea locuinței pe care o tot visezi. Dar ține, în mare parte, de o bună planificare, trebuie să sincronizezi momentul oportun din viața ta cu ofertele bancare, condițiile bune din piață și pentru un credit imobiliar.

Iata de ce:

-E soare

Și contează mai mult decât crezi. Parcă altfel îți vine să străbați orașul în căutarea unui apartament când e frumos afară. În plus, ritmul de la birou s-ar putea să fie mai relaxat, ceea ce-ți va permite să strecori o vizionare-două în pauza de masă, de exemplu. Dar poate cel mai important aspect este lungimea zilei. O casă ar trebui să fie vizitată, de preferință, pe lumină naturală. Doar așa îți sar în ochi toate detaliile importante.

-Studenții sunt plecați

Într-un oraș mare, există și o prezență universitară puternică. Iar piața imobiliară este influențată de fluctuațiile studenților. De regulă, vacanța de vară eliberează mai multe locuințe, pe care proprietarii le-ar putea scoate la vânzare. Deci, s-ar putea să ai o ofertă mai bogată la dispoziție.

 

-Ai timp de renovat și mobilat

Momentul în care bați palma și ai luat casa nu este și momentul în care te poți muta. Dacă apartamentul este nou, trebuie să-l mobilezi. Dacă apartamentul este vechi, sigur urmează un șantier, după care trebuie să-l mobilezi. În ambele cazuri, nu vrei să te prindă frigul sau perioada ploioasă. E drept că și meșterii sunt mai greu de găsit, dar vor munci mai cu spor dacă e cald afară.

 

-Nu sunt sărbători

Lunile de vară sunt, în general, lipsite de evenimente. Sigur, e momentul vacanțelor, dar poți să-ți sacrifici concediul pentru acest moment important. Însă ce nu poți face este să-ți cauți casă când toată lumea să gândește la cadourile de Crăciun sau la masa de Paște. Chiar dacă nu ești un conservator, nu vrei să te prindă sărbătorile în plin proces de mutare, mai ales dacă ai copii. Mai bine rezolvi partea asta până în octombrie-noiembrie și te bucuri de un Crăciun unic, în noua ta casă.

 

-Copiii sunt în vacanță

Apropo de copii, e foarte important să-i implici și pe ei în acest proces. Să le oferi încredere și să le ceri părerea încă din momentul căutărilor. Și chiar să-i iei cu tine la vizionări. Iar când găsiți în sfârșit casa perfectă pentru toată familia, va fi de mare ajutor să faci mutarea fără grija programului școlar sau a lecțiilor pentru acasă.

 

Indiferent de momentul în care te decizi să-ți cumperi o locuință, e bine să alegi un partener financiar de încredere. Specialiștii te așteaptă și sunt gata să-ți ofere tot sprijinul de care ai nevoie în această etapă importantă din viața ta.

 

Sursa: News24.ro.

Citește și