Care sunt cele mai bune mâncăruri din întreaga lume? Încearcă și convinge-te!

0

Și tu te întrebi oare care sunt cele mai delicioase preparate din lume? Nu este tocmai o întrebare cu un răspuns simplu, cât timp fiecare dintre noi are preferințele proprii. Ei bine, în urmă cu ceva vreme, CNN Travel a dorit să răspundă la această întrebare, prin intermediul unor experți, și a realizat un top cu 50 de feluri de mâncare din întreaga lume. Ți-am pregătit și noi 6 dintre cele mai delicioase. Află-le acum:

1. Massaman Curry, Thailanda

Massaman curry este un fel thailandez de mâncare, însă este originar aparent, din Persia, fiind transmis în Thailanda, în secolul 17. Ei bine, acest tip de mâncare ar fi cel mai suprem tip de curry și se prepară de obicei, cu carne de pui, dar și cu carne de vită, porc,etc.

2. Pizza napoletană

Surprinzător, însă cea mai bună pizza din lume a fost și este și acum pizza Napoli. Pizza originală napoletană are la bază simplitate, se prepară doar în cuptoare cu lemne și se utilizează sare de mare, făină de grâu de calitate înaltă, trei tipuri de roșii proaspete, iar aluatul se rulează de mână. La bază regăsim următoarele ingrediente: aluat, roșii, ulei de măsline, sare și busuioc (pizza marinara nici nu are în compoziție brânză).

3. Ciocolata, provenită din Mexic

Nu avem multe cuvinte de spus despre ciocolată, deoarece toată lumea o cunoaște și o îndrăgește. De aceea, nici nu avea cum să nu existe în acest top. Ei bine, „legenda” spune că ciocolata a fost inventată pe teritoriul Mexicului de astăzi de mayași, care o consumau sub formă lichidă.

4. Sushi, din Japonia

Era de așteptat că nu aveau cum să trăiască japonezii atât de mult. Ei doar își doresc să aibă timp să se delecteze cu un preparat atât de simplu și gustos, ce se bazează pe orez și pește crud.

5. Rața din Peking, China

Unicul secret la acest preparat atât de îndrăgit constă în glazura cu care este înconjurată rața. Friptă la foc mic în cuptor, crocantă, pielea de pe rața de Peking este atât de delicioasă încât restaurantele autentice servesc în principiu mai multă piele decât carne. Ai putea crede că, doar așa ai vrea să vezi o rață și mai puțin zburând sau înotând.

6. Hamburgerul

Nu avem multe cuvinte de spus nici despre hamburger. Dacă numai un singur producător și anume McDonalds, vinde în fiecare an hamburgeri în valoare de 20 de miliarde de dolari, atunci acesta este un motiv îndeajuns de mare încât să îl putem include în topul preparatelor preferate de oamenii din întreaga lume.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și