Ce lucruri nu trebuie sa faci dupa ce ai depasit varsta de 30 de ani

0

“Borna” de 30 de ani devine o bariera psihica pentru cei mai multi oameni. Exista chiar si un declic psihologic care te poate influenta negativ daca nu gestionezi lucrurile corect. Cea mai mare problema este faptul ca devii mai putin implicat in lucrurile care pana acum te faceau fericit si alegi sa te scufunzi si mai mult in monotonia zilnica.

Cei mai mult oameni incep sa se ingrase, sa renunte la toate visurile care pana acum ii motivau sau sa isi indeparteze prietenii dragi, in special pe cei din copilarie. Toate aceste lucruri sunt promovate sub binecunoscuta scuza „sunt prea batran pentru asta”.

Viata nu se termina dupa ce ai implinit varsta de 30 de ani. Dimpotriva, acum incepi sa faci lucruri faine, care te fac sa te simti bine cu tine si care te ajuta sa descoperi o multime de lucruri interesante despre oamenii si locurile ce te inconjoara. Speranta de viata in tara noastra este de 80 de ani. Deci cand ai 30 de ani, mai ai un drum lung pana la varsta  a doua.

Este o etapa importanta in care incepi sa iti dezvolti propria familie si chiar sa ai copii. Daca fizicul tau este mai batran fata de acum 15 ani, nu inseamna ca viata este mai monotona si lipsita de energie. E bine sa elimini toate obieceiurile daunatoare si sa traiesti totul cu zambetul pe buze. O sa ai mult de castigat si iti vei mentine aproape de tine toti oamenii dragi.

Nu cheltui peste masura

La aceasta varsta e bine sa faci economii deoarece reprezinta o parte importanta pentru siguranta financiara pe termen lung. Fa eforturi constant sa pui si bani deoparte fara sa ai grija ca nu poti sa cheltuiesti mereu bani pe lucrurile preferate.

Uneori nu e nevoie sa cumperi anumite lucruri pentru a te bucura cu adevarat de ele. Exista si variante care te ajuta sa te bucuri de acele lucruri, ce nu au o insemnatate de lunga durata pentru tine. Daca ai nevoie de o masina doar pe o perioada scurta de timp, atunci inchiriaz-o.

Nu-ti pune piedici in dezvoltarea personala si profesionala

Nu inceta sa te dezolti atat personal cat si profesional. Aceste aspecte sunt foarte importante pentru viata ta, deci e bine sa gasesti mereu lucruri noi de facut si sa dezvolti abilitatile de care dispui deja. Indiferent de varsta pe care o ai in prezent, creierul continua sa se dezvolte si sa aiba nevoie de informatii noi. Citeste, calatoreste, socializeaza si participa la activitati care iti stimuleaza gandirea si imaginatia.

Nu indeparta oamenii importanti de langa tine

Fa tot posibilul sa nu te indepartezi de oamenii care au fost aproape de tine la bine si la greu. Este important sa ai grija de relatiile interumane si sa incerci sa gasesti solutii pentru a nu ajunge sa te indepartezi de acestia. Daca nu faci compromisuri si esti incapatanat, te vei trezi ca la batranete nu o sa ai pe cine sa suni pentru a impartasi amintiri din tinerete.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și