Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor a crescut cu 10,7%

0

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în primele 11 luni din 2019, în termeni nominali, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,7%, respectiv cu 11,1%, informează, vineri, Institutul Naţional de Statistică.

Creşterea pe serie brută s-a datorat majorărilor înregistrate de cifra de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+19,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+13,9%), activităţile de transporturi (+6,6%), activităţile de comunicaţii (+6,3%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4,6%).

În luna noiembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 4,2% cât şi ca serie ajustată, cu 3%. Scăderea pe serie brută a fost influenţată de o diminuare cu 4,2% a cifrei de afaceri din activităţile de transporturi (-7,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-4,2%) şi cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-1,6%). Pe de altă parte, au fost înregistrate creşteri în activităţile de comunicaţii (+3,2%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+1,2%).

Raportat la aceeaşi lună din 2018, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 2,8%, datorită evoluţiei activităţilor de comunicaţii (+11,3%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+7,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,9%) şi de cifra de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+3,1%). Activităţile de transporturi au scăzut cu 2,4%.

Ca serie ajustată, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, pe ansamblu, cu 2,4%.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata