Citibank cere acțiuni pentru plata de 176 milioane dolari, efectuată din greșeală

0

Gigantul bancar american Citigroup a solicitat unei instanțe federale să forțeze fondul de acoperire a brigăzii Brigade Capital să restituie 176 milioane dolari (134 mil. Lire sterline).

Banii fac parte din cei 900 de milioane de dolari pe care banca i-a transferat accidental creditorilor companiei de cosmetice care se luptă Revlon.

Banca spune că ar fi însemnat să trimită Brigăzii doar 1,5 milioane dolari pentru a acoperi dobânzile la un împrumut pe care îl deține fondul de acoperire.

Citigroup dă vina supra-plății accidentale pe o „greșeală operațională”.

Într-un depozit la Curtea de Sud a Tribunalului New York, Citigroup a declarat că ar însemna să efectueze plăți de dobânzi în numele Revlon, dar a transferat sume de peste 100 de ori dimensiunea prevăzută.

„Când Citibank a descoperit greșeala, a cerut prompt destinatarilor să-i restituie banii”, a declarat cea de-a treia cea mai mare bancă din America în cadrul înregistrării.

Citigroup se pregătea să demisioneze în calitate de agent administrativ pentru împrumutul Revlon, când a câștigat accidental aproximativ 900 de milioane USD creditorilor săptămâna trecută, pe fondul unei lupte amare între compania de produse cosmetice și creditorii.

Unii dintre cei care au primit supra-plățile au returnat banii către Citigroup, în timp ce alții, inclusiv Brigada, nu au dat imediat banii înapoi. Brigada trebuia să primească dobânzi la un împrumut de 174,7 milioane USD, potrivit reclamației.

În schimb, a obținut 176,2 mil. USD și a refuzat să ramburseze fondurile „în ciuda unor dovezi foarte clare că plățile au fost făcute din greșeală”, a spus Citigroup, menționând că banii aparțineau băncii, nu Revlon.

Revlon a fost lovit cu tărie de pandemia coronavirusului și Brigada este unul dintre creditorii care a dat în judecată compania pentru planurile de restructurare a datoriilor.

Citigroup a refuzat să comenteze mai departe asupra cazului. Brigada nu a răspuns imediat la o solicitare a BBC pentru comentarii.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și