Comerţ ilicit cu porci

0

Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna a aplicat, în utimele zece zile, amenzi în valoare de peste 93.000 de lei pentru comerţ ilicit cu porci şi nerespectarea condiţiilor de siguranţă alimentară.

„De la începutul acţiunii, au fost verificate aproape 150 vehicole de transport, din care la 11 au fost constatate nereguli majore, precum transport efectuat cu vehicole neautorizate sau neînregistrate sanitar veterinar, transport de animale cu vehicole neigienizate şi nedezinfectate, neconcordanţă între acte şi transportul propriu-zis, transport de animale fără documentaţie completă etc. În urma neconformităţilor constatate au fost aplicate 11 amenzi contravenţionale în valoare totală de 21.800 lei. De asemenea, graţie vigilenţei organelor de control a fost împiedicată introducerea în judeţul Covasna a aproape 600 porcine provenite dintr-o zonă a unui judeţ cu situaţie epidemiologică neclară în privinţa pestei porcine africane”, a precizat, joi, directorul DSVSA Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor.

Potrivit acestuia, în urma controalelor pentru verificarea siguranţei alimentelor s-au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, iar printre neregulile constatate s-au mai numărat transporturi de produse alimentare în condiţii neigienice şi la temperatură necorespunzătoare, transportul, depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare şi etichetarea incorectă a acestora.

„În urma deficienţelor constatate au fost confiscate peste 40 kg produse alimentare şi au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 71.200 lei. Acţiunile de control vor continua şi în perioada următoare, inclusiv în week-end şi sărbători legale”, a mai spus Sikó Barabási Sándor.

Acţiunile de control, derulate cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, vizează transportul porcilor vii, a cărnii şi preparatelor din carne de porc şi au ca scop prevenirea introducerii şi extinderii pestei porcine africane în judeţ şi verificarea alimentelor care ajung la comercializare

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și