Cum poți aplica pentru un împrumut rapid

0

Sunt foarte multe momente din viața noastră în care avem nevoie să plătim o sumă ridicată de bani, însă nu avem nimic pus deoparte. Un împrumut rapid poate fi soluția cea mai bună pentru tine. Te poate ajuta să îți achiți datoriile sau cheltuielile urgente, de la repararea mașinii și până la organizarea nunții. Înainte de a începe procesul prin care vrei să împrumuți bani, trebuie să te hotărăști, ce tip de împrumut îți trebuie. Împrumuturile personale sunt, de obicei, negarantate, lucru ce înseamnă că nu trebuie să garantezi casa sau apartamentul. Dacă îți trebuie un împrumut mai mare sau îți trebuie o sursă deschisă de credit, trebuie să iei în calcul și alte opțiuni de finanțare.

Hotărăște-te de ce sumă de bani ai nevoie

Suma pe care o vei lua cu împrumut trebuie să aibă la bază cheltuiala pe care vrei să o acoperi, dar și veniturile tale. Este mai indicat să afli cât poți cheltui lunar și să împrumuți mai puțin decât limita maximă, ca nu cumva să rămâi fără bani. Un împrumut prea mic poate să te lase cu datoriile neplătite, însă dacă alegi o sumă prea mare de bani, va trebui să plătești dobândă pentru mai mulți bani decât îți trebuie. Acesta este motivul pentru care ar trebui să calculezi cât mai bine datoria pe care o poți manageria, dar și valoarea achiziției înainte de a depune cererea.

Descoperă tipul adecvat de împrumut rapid

Sunt foarte multe tipuri de împrumuturi personale potrivite diferitelor solicitanți. Tipurile clasice de împrumuturi rapide se bazează pe:

  1. Împrumut personal negarantat. Este un împrumut fără garanție pentru uz personal general. Acesta este cel mai frecvent tip de împrumut personal.
  2. Împrumut personal garantat. Un împrumut garantat cu bunuri personale.
  3. Împrumut de consolidare a datoriilor. Este un împrumut pe care îl poți folosi pentru a plăti datoriile existente, pentru a avea o rată mai potrivită și rambursări mai simple.
  4. Împrumut medical. Sunt anumiți creditori care oferă opțiuni speciale de finanțare pentru debitorii care au de realizat proceduri medicale sau dentare.
  5. Împrumut rapid online. Este un împrumut personal negarantat, de la diverși creditori online, care se acordă rapid, fiind nevoie doar de câteva documente. Un credit rapid se poate obține chiar după ce a fost trimis formularul online, sau în cea de-a doua zi lucrătoare.

Optează pentru tipul adecvat de creditor

Băncile dar și uniunile de credit au tendința de a oferi o experiență mai la îndemână. Clienții fideli ar putea să primească tarife reduse. Cu toate acestea, de obicei, procesarea cererii durează mai mult decât în cazul unui credit online. În plus, este nevoie de mai multe documente, iar aplicația în sine poate fi mai dificilă. Ia în calcul ceea ce îți place mai mult atunci când aplici pentru un credit: asistență sau rapiditate.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și