Cum sa faci bani pe net? Iata ce trebuie sa stii inainte de a deschide o afacere online

0

Dacă te-ai hotărât să îți deschizi o afacere online, atunci trebuie să fii atent la câțiva pași importanți pentru a nu ajunge în postura de a-ți pune întrebarea:

Cât o să mai rezist până dau faliment? În fiecare an se lansează mii de afaceri online dintre care majoritatea fac o mulțime de greșeli care le duc și mai aproape de faliment cu fiecare zi care trece.

Pentru a evita acest risc trebuie să pui în aplicare o idee smart ce îți va produce bani, nu doar trafic pe site.

Scopul tău e să faci bani online, să îți vinzi bine și rapid produsele pe care le oferi clienților tăi și să ai libertatea de a decide ce faci cu viitorul afacerii tale fără a te gândi la greșelile trecutului.

Alege o idee bună

Piață este saturată pe foarte multe nișe. E dificil să te bați de la egal la egal cu cei mai importanți jucători de pe piață actuală. E posibil să vrei să vinzi haine pentru bebeluși, mobilă sau chestii vintage.

Alege o idee care te reprezintă și îți este ușor să o promovezi, crezând cu adevărat în ea.  Ia o alegere bună pentru a trece mai departe la pasul în are analizezi și testezi piață.

Prima faza este cea mai grea. Trebuie să te gândeșți dacă oamenii sunt interesați de produsele tale, dacă le vei vinde într-un interval mic sau mediu de timp, dacă vor atrage vizite și rating bun și modul în care stabileșți prețurile pentru a avea profit.

Alege publicul țintă

Ai ales ideea pe care vrei să o dezvolți? Perfect, acum urmează să alegi publicul țintă. Documentează-te bine, chiar dacă știi în mare parte care sunt caracteristicile de baza ale produselor tale și cam ce tipuri de persoane ar cumpără.

Nu trebuie însă să te limitezi la cunoștiințele tale. Exploatează grupurile pe  care sunt mulți oameni, chiar și evenimente la care îți faci vizibile produsele. Vorbește cu oamenii, prezintă-le produsele tale și cu ce vii tu în plus făță de concurență.

Altfel toată lumea o să îți spună că deja au un site preferat de pe care cumpără și nu văd de ce l-ar lăsat în favoarea ta.

Dezvoltă-ți un site de prezentare/magazin online

Dacă vrei să vinzi online, atunci trebuie neapărat să îți faci un site de prezentare pentru produsul tău sau un magazin online dacă ai un volum mare de produse pe care vrei să le vinzi rapid în ecommerce online.

Poți începe să strângi și o lista de mailuri oferind clienților tăi oferte tentante dacă se abonează la site-ul tău. Astfel ei vor află primi atunci când lansezi o gama nouă de produse sau când oferi reduceri mari la produsele de pe site.

Lansează afacerea online

Acum că ți-ai pregătit magazin online și totul arată bine, lansează-l și fă-l vizibil publicului larg.

Pentru a fi văzut de cât mai mulți oameni încă din prima zi, promovează-l eficient pe paginile de Social Media și prin alte tipuri de reclamă care îți aduc mulți vizitatori pe site. Mare atenție la volumul de posibili clienți pe care îi poți avea. Dacă nu ești destul de pregătit e posibil să rămâi fără stoc la produsele de baza și riști să pierzi clienți.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și