Cum va sprijini Guvernul turismul din România

0

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat în urmă cu puțin timp faptul că, există două variante de susținere în ceea ce privește domeniul turismului, variante ce sunt analizate, existând așadar varianta acordării de granturi în sumă fixă și varianta voucherelor de turism, una dintre acestea fiind pe cale să fie adoptată de către Guvernul României.

„Sunt doua variante de lucru: este varianta de lucru a grantului in suma fixa, unde vor intra si societatile din turism, si mai exista in discutie varianta voucherelor de turism pentru cei care sunt consumatori de servicii de turism. Una dintre aceste variante ar urma sa fie adoptata de catre Guvernul Romaniei, astfel incat si turismului sa i se acorde partea de sprijin, fiind un domeniu destul de afectat in aceasta perioada si care are nevoie de solidaritatea noastra pentru ca sa isi poata porni activitatile”, a declarat, în urmă cu câteva zile, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, la Digi 24.

Acesta a dezvăluit că bugetul de sprijin și intervenție din fonduri europene destinat IMM-urilor este de aproximativ un miliard de euro, după mai multe negocieri efectuate cu Comisia Europeană.

„Este foarte asteptat de intreprinderile mici si mijlocii pentru a le sprijini in restartarea activitatii, ele fiind afectate in aceasta perioada de criza COVID-ului. Vestea buna este definitivarea valorii acestui fond, de 1 miliard de euro, si eu cred ca, in urmatoarea perioada de timp, se va aproba la nivel de Guvern modalitatea prin care acesti bani vor ajunge la IMM-uri”, a menționat Boloș.

Acesta a susținut că și anumite variante de sprijin se află în derulare.

„O prima varianta este un grant in suma fixa, proportional cu cifra de afaceri, care se acorda intreprinderilor mici si mijlocii pentru restartarea activitatii – de exemplu, 10.000 de euro la cifra de afaceri de 100.000 euro sau 20.000 euro la cifra de afaceri de 200.000 euro, dar acest lucru se va hotari la nivel de Guvern. A doua varianta de lucru este cea a granturilor pentru investitii care pot sa mearga pana la 200.000 euro, in functie de valoarea investitiei pe care ar urma sa o implementeze beneficiarul. Sunt, asadar, variante de lucru pe care le discutam la nivel de Guvern. Este si o a treia varianta, aceea a voucherelor de consum sau a voucherelor pentru IMM-uri, care ar presupune, de asemenea, sprijin in suma fixa pentru integrarea in munca a celor care in aceasta perioada au fost in somaj tehnic si au contractele individuale de munca suspendate”, a completat ministrul Fondurilor Europene.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și