Dacia Plant donează flacoane de gel dezinfectant cu argint coloidal pentru patru spitale din Braşov

0

Producătorul român Dacia Plant donează flacoane cu gel igienizat îmbunătăţit cu argint coloidal Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraş, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov şi Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie din Braşov.

„Flacoanele donate acoperă în acest moment necesarul întregilor echipe medicale şi a personalului auxiliar din aceste spitale şi numărul lor va fi suplimentat pe măsură ce va fi nevoie. Implicarea companiei Dacia Plant nu se opreşte aici, aceasta urmând să doneze şi măşti chirurgicale de unică folosinţă şi dezinfectanţi de pardoseală pe baza de hipoclorit către aceste unităţi spitaliceşti, odată ce vor fi încheiate formalităţile vamale. Criza de produse igienizante în contextul pandemiei de coronavirus şi cantităţile insuficiente de astfel de produse acordate spitalelor din România, au determinat compania braşoveană să demareze producţia de substanţe dezinfectante”, notează compania într-un comunicat de presă, transmis marţi AGERPRES.

Noul produs Dacia Plant este destinat menţinerii igienei mâinilor şi este bazat pe două substanţe puternic dezinfectante şi antimicrobiene, respectiv alcoolul de 70% şi argintul coloidal. Acesta din urmă este un agent antiinfecţios, antifungic şi antimicrobian.

Potrivit sursei citate, gelul reprezintă o alternativă rapidă şi eficientă la curăţarea mâinilor cu apă caldă şi săpun, în locurile şi momentele în care spălarea mâinilor nu este posibilă.

Gelul de mâini cu argint coloidal este produs în două variante: flacon tub de 75 ml şi flacon cu dispenser de 100 ml.

Dacia Plant este compania românească cu produse naturale inspirate din reţetele tradiţionale, adaptate stilului modern de viaţă. Toate produsele Dacia Plant au concentraţii optime de substanţe active şi nu conţin aditivi, conservanţi, coloranţi sau îndulcitori artificiali.

În fabrica de la Bod – Braşov, compania produce peste 250 de tipuri de comprimate, tincturi, pulberi şi siropuri bazate pe plante atent selecţionate şi pe extracte standardizate, precum şi produse alimentare naturale.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata