De ce au nevoie elevii de meditatii la matematica?

0

Nu exista nicio cale, in orice lucru din viata, ca rezultatele mari sa nu necesite efort maxim si sacrificiu de timp liber nu numai in matematica. Gasirea colectiilor de teste si sarcini, care te ajuta sa te pregatesti, nu va fi o problema. Va va fi mai dificil sa faci alegerea corecta. Desigur poti consulta intotdeauna profesorul de matematica. Exista studenti pentru care auto-studiul este o optiune buna, dar exista si acei pentru care este important ca cineva sa-i ghideze si sa ii asiste. 

Iar daca te numeri printre cei din urma, este bine sa iei meditatii matematica pentru a te ghida. Pregatirea pentru examenul de matematica este solicitanta si este o munca serioasa care necesita mult timp, si desigur, acest lucru trebuie luat in serios. Asa ca indrazneste sa soliciti meditatii matematica.

Meditatiile la matematica sunt putin diferite fata de meditatiile la alte discipline. In matematica, nu trebuie doar sa cunosti si sa intelegi concepte, ci trebuie sa demonstrezi acea intelegere prin rezolvarea problemelor, exact intr-o anumita perioada de timp. Pentru a vedea daca ai inteles ceva, profesorului cu care faci meditatie, iti va solicita explicatii in sprijinul calculelor tale.

Doar asa, vei reusi sa iei un examen greu si sa ajungi acolo unde iti doresti. Evita sa astepti pana in ultimul moment. Cea mai buna pregatire pentru examenul de matematica, este sa soliciti explicatii la problemele pe care nu le intelegi si pe masura ce apar. 

Daca exista ceva ce nu intelegi, solicita imediat ajutor profesorului cu care faci meditatii la matematica. Conceptele matematice sunt construite una peste alta, asa ca daca nu intelegi ceva dintr-o lectie, te poate impiedica sa intelegi lectiile viitoare.

Verifica-ti notitele si asigura-te ca intelegi tot ce ti-a fost explicat. In caz contrar, mergi la meditatii si spune-i profesorului ceea ce nu ai inteles. Profesorul tau iti va oferi clarificari. Consulta, de asemenea, explicatiile si exemplele furnizate in timpul meditatiilor. Ideea de baza este sa te asiguri ca iti amintesti si intelegi tot ce va acoperi examenul.

De asemenea, asigura-te ca intelegi cum sa utilizezi formulele care iti pot fi necesare la un examen. Exerseaza cu profesorul de meditatii matematica, toate definitiile noilor termeni si, daca exista ceva ce nu intelegi, solicita sprijinul profesorului de meditatii.

Cu profesorul de meditatii matematica vei exersa toate problemele si exercitiile de matematica care sunt de obicei date la examene. La meditatie vei rezolva probleme pentru fiecare capitol si fiecare sectiune.  Acorda o atentie deosebita problemelor pe care le-ati gresit in chestionare, discuta cu profesorul despre ele, astfel incat sa nu faci din nou aceeasi greseala.

-Cu cateva ore de matematica pe saptamana

Nici macar un elev mediu nu va putea fi pregatit, si cu atat mai putin un elev de nivel avansat. Elevii nu stapanesc materialul, deoarece profesorul trebuie sa se incadreze in grila scolara si nu are timp pentru exercitii suplimentare si pentru a explica suplimentar, astfel incat matematica sa fie inteleasa de toti elevii, atat cei de nivel mediu, cat si cei avansati. Potrivit profesorilor, copiii nu se descurca bine la examene pur si simplu pentru ca nu merg la meditatii matematica, rupand din timpul lor liber. 

-Cum vor fi rezultatele in acest caz? 

Desigur dezastruoase. Noile programe de matematica au fost introduce treptat, iar estimarile lor sunt contradictorii. Este greu pentru copii, deoarece le lipseste o baza destul de mare, oferindu-le in graba informatii pe care toata lumea se asteapta sa le absoarba, dar nu sunt pregati pentru asta. Din acest motiv, elevii au nevoie de meditatii matematica.

 

Sursa: News24.ro.

Citește și