Democrații din Cameră discută despre o lege antitrust mai dură, unii republicani sunt de acord

0

Comitetul antitrust al Comitetului Judiciar al Camerei Reprezentanților din SUA a discutat joi despre modalitățile de înăsprire a legilor antitrust, doi republicani din comisia dominată de democrați indicând potențialul sprijin pentru unele modificări.

Se așteaptă ca subcomitetul antitrust, prezidat de reprezentantul David Cicilline, să lanseze un raport mult așteptat pentru cele patru mari companii tehnologice – Amazon.com Inc, Facebook Inc, Apple și Google Alphabet – imediat ce luni, în cadrul ședinței, Cicilline a spus că, companiile tehnologice au folosit strategii precum auto-preferențierea și prețurile de pradă pentru a crește.

„Aceste start-up-uri scăzute de odinioară, care nu mai au câini, s-au transformat în tipurile de monopoluri pe care le-am văzut ultima dată acum mai bine de un secol”, a spus el.

Un martor, Bill Baer, ​​care a condus Divizia Antitrust a Departamentului Justiției în timpul administrației Obama, a susținut comitetului că hotărârile judecătorești succesive de-a lungul anilor au făcut mai dificilă blocarea unei fuziuni.

„Dacă instanțele nu sunt dispuse să facă un pas înapoi de la această depășire, ar putea fi necesară o legislație pentru a restabili limitele”, a spus el.

Reprezentantul Ken Buck, un republican, a apărut influențat de cererile pentru o lege antitrust mai dură, inclusiv acordarea de fonduri mai mari Departamentului Justiției și Comisiei Federale pentru Comerț.

„Trebuie, de asemenea, să luăm în considerare în mod serios controlul sporit asupra marilor companii de tehnologie, inclusiv schimbarea sarcinii probei necesare pentru o companie dominantă pe piață pentru a demonstra că o fuziune nu este anticoncurențială”, a spus el.

Citeste continuarea Democrații din Cameră discută despre o lege antitrust mai dură, unii republicani sunt de acord

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata