DJI-ul producătorului chinez de drone, face tăieri în reforma „Marșul întins”

0

Gigantul chinezesc de drone SZ DJI Technology Co Ltd a făcut reduceri în echipele sale globale de vânzări și de marketing, întrucât se confruntă cu rafale de coronavirus și crește presiunea politică pe piețele cheie, a declarat pentru Reuters fostul personal actual.

Cel mai mare producător de drone din lume și-a redus echipa de vânzări și marketing corporatistă de la 180 la 60 la sediul său din Shenzhen, în ultimele luni, cu reduceri similare în ceea ce privește consumatorul, potrivit oamenilor cunoscuți.

Echipa sa de producție video globală, cândva folosită pentru a evidenția potențialul de filmare a DJI drone, a scăzut de la 40-50 de persoane la înălțime până la aproximativ trei persoane.

O echipă de marketing de șase a fost eliberată în Coreea de Sud.

Reuters a vorbit cu peste 20 de angajați DJI actuali și plecați recent cu cunoștințe despre reduceri, care nu doreau să-și dea numele din frică, că le va pune în pericol cariera.

Ca răspuns la întrebările Reuters, un purtător de cuvânt al DJI a spus că, compania și-a dat seama în 2019 că structura sa „a devenit neputincioasă de gestionat” după ani de creștere puternică.

„A trebuit să luăm unele decizii dificile pentru a realinia talentul, astfel încât să putem continua să ne atingem obiectivele noastre de afaceri în perioadele provocatoare”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

El a spus că cifrele disponibilizării lui Reuters au fost „foarte inexacte” și nu au luat în considerare noi recrutări sau transferuri interne, dar a refuzat să ofere cifre specifice.

Multe surse au spus că, compania încearcă să „taie grăsimea” pe aproximativ 14.000 de angajați.

„După 2015, veniturile noastre s-au balonat și am continuat să angajăm oameni fără să creăm o structură adecvată care să ne ajute pentru a deveni o companie importantă”, a spus un fost angajat senior.

Un alt fost membru al personalului principal a declarat că un confident al CEO-ului Frank Wang a comparat concedierile cu legendarul expediției „Long March” al Partidului Comunist Chinez, o călătorie istovitoare de câteva mii de kilometri considerată salvarea partidului, cu costul a mii de vieți.

„Vom vedea ce a mai rămas la sfârșit, dar cel puțin vom fi mai aproape, mai strâmți”, a spus sursa.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și