Emblematicului joc video ”Super Mario Bros.” lansat în 1985 a fost vândut vineri la licitaţie pentru suma record de 114.000 de dolari,

0

Jocul video Super Mario Bros  a fost lansat în 1985, iar un exemplar sigilat al emblematicului joc video a fost vândut vineri la licitaţie, în Statele Unite, pentru suma record de 114.000 de dolari, informează DPA.

Având sediul în Dallas, Texas,  casa de licitaţii Heritage Auctions, a anunţat cu entuziasm că a stabilit recordul pentru vânzarea celui mai scump joc video în ambalajul original.

”Rezultate fantastice pentru cel mai bine cotat exemplar din Super Mario Bros.”, a scris pe Twitter Heritage Auctions. ”NES Nintendo 1985 USA: 114.000 de dolari la Heritage Auctions!!’

Recordul anterior era deţinut de o vânzare recentă a versiunii din 1987 a jocului video japonez ”Mega Man”, care a fost scos la licitaţie în decembrie şi achiziţionat pentru 75.000 de dolari.

Astfel, compania japoneză Nintendo a lansat jocul ”Super Mario Bros.”, devenit celebru în toată lumea, pentru consola Nintendo Entertainment System (NES), în 1985.

Asadar, personajul Mario, protagonistul jocului, cunoscut pentru salopeta sa albă, a evoluat de-a lungul timpului de la o versiune pixelată la un simbol al jocurilor video 3D inspirând o franciză alcătuită dintr-un  serial de televiziune şi un lungmetraj.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și