Firea: Primele locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea ar putea fi date în folosinţă în septembrie

0

Primele locuinţe sociale din complexul realizat în Bulevardul Prelungirea Ghencea nr. 322 – 326 ar putea fi date în folosinţă în luna septembrie, a anunţat, luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Primul bloc, cel care deja se construieşte, va fi finalizat în toamna acestui an. Noi ne-am dori ca în luna septembrie deja să fie repartizate primele locuinţe. După finalizarea primului bloc, în momentul în care se lucrează la finisare, începe deja construirea celui de-al doilea bloc”, a precizat primarul general, într-o declaraţie acordată presei.

Gabriela Firea a verificat luni stadiul lucrărilor la complexul de locuinţe sociale iniţiat în vara anului 2019 în cartierul Prelungirea Ghencea. Acesta urmează să includă opt blocuri (600 de apartamente), dintre care unul de 11 etaje şi şapte a câte cinci etaje. În prezent se lucrează la blocul de 11 etaje, al cărui cost este estimat la 7 milioane de euro. Preţul terenului destinat întregului complex (27.000 mp) a fost de 5 milioane de euro, acesta având acces la transportul în comun şi reţelele de utilităţi. Preţul metrului pătrat construit, cu finisaje, este de 750 euro.

Marea majoritatea a apartamentelor vor avea două sau trei camere, iar familiile care vor locui aici vor plăti o chirie socială de cel mult 100 de lei, a explicat primarul general.

Proiectul este realizat de Trustul de Clădiri de Metropolitane, după ce terenul a fost achiziţionat de Compania Municipală Imobiliară.

Primarul general a vorbit despre o adevărată „criză” în ceea ce priveşte locuinţele sociale, având în vedere că în decurs de trei ani au fost repartizate doar 80.

„Avem la Primăria Capitalei solicitări depuse de aproape 4.000 de familii. De asemenea, şi la sectoare sunt depuse foarte multe cereri de locuinţe sociale, totalizând aproape 20.000 de cereri. Este vorba despre persoane cu venituri foarte mici, vârstnici care şi-au pierdut casele în urma unor retrocedări, despre persoane cu dizabilităţi, familii monoparentale. Sunt în acest moment aproape 400 de dosare care au trecut deja prin comisia specială de la Primăria Capitalei. Practic, aceste familii sunt pe lista urgentă de aşteptare, pentru că ar fi trebuit să primească de mult timp o locuinţă socială în Capitală, dar fondul locativ este foarte mic”, a spus Gabriela Firea.

Ea a menţionat că proiectul PMB de a închiria locuinţe de pe piaţa privată pentru cazurile sociale nu a putut fi implementat, deoarece nu s-a prezentat nicio firmă la această licitaţie.

Sursa: News24.ro.

Citește și