Fortnite maker sues Apple, Google after removal of game from app stores

0

Google Apple și Alphabet Inc Google au eliminat joi jocurile video populare „Fortnite” din magazinele de aplicații pentru încălcarea regulilor de plată din aplicație, ceea ce a determinat dezvoltatorul Epic Games să depună procese federale antitrust, care să le conteste regulile.

Apple și Google au citat o funcție de plată directă lansată în aplicația Fortnite mai devreme în ziua respectivă, drept încălcare a regulilor. Epic a dat în judecată în instanța din SUA căutând niciun ban de la Apple sau Google, ci mai degrabă ordonanțe care ar pune capăt multor practici ale companiilor legate de magazinele lor de aplicații.

„Apple a devenit ceea ce a atacat odată: behemoth-ul care urmărește să controleze piețele, să blocheze concurența și să înăbușească inovația.

Apple este mai mare, mai puternic, mai înrădăcinat și mai periculos decât monopolistii de odinioară ”, a spus Epic în procesul său, înregistrat în districtul de nord al Californiei. Epic a atacat și Apple pe rețelele de socializare, lansând o campanie cu hashtag-ul #FreeFortnite, cerând jucătorilor să solicite rambursări de la Apple în cazul în care pierd accesul la joc și creând o parodie a celebrului anunț de televiziune „1984” al Apple.

În parodia, care a strâns rapid sute de mii de vizualizări, o luptătoare Fortnite de sex feminin aruncă un club în formă de unicorn pentru a zdrobi un ecran în care un personaj în frunte cu Apple vorbește despre „aniversarea directivelor unificării platformei”.

Apple ia o reducere între 15% și 30% pentru majoritatea abonamentelor la aplicații și plățile efectuate în aplicații, deși există unele excepții pentru companiile care au deja un card de credit pe fișier pentru clienții iPhone, dacă oferă și o plată în aplicație care ar beneficiază Apple.

Analiștii consideră că jocurile sunt cel mai mare contribuitor la cheltuielile din App Store, care este, la rândul său, cea mai mare componentă a segmentului de servicii de 46,3 miliarde de dolari pe an de la Apple.

Într-o declarație, Apple a spus că Fortnite a fost eliminată, deoarece Epic a lansat funcția de plată cu „intenția expresă de a încălca regulile App Store” după ce a avut aplicații în magazin timp de un deceniu.

„Faptul că interesele lor comerciale (Epic) le determină acum să facă eforturi pentru un aranjament special nu schimbă faptul că aceste orientări creează condiții de joc echitabile pentru toți dezvoltatorii și fac magazinul în siguranță pentru toți utilizatorii”, a spus Apple.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și