Germania investighează Porsche pentru o manipulare suspectă a motoarelor pe benzină

0

Autoritatea germană a autovehiculelor KBA investighează Porsche AG asupra manipulării suspectate a motoarelor pe benzină pentru a obține date îmbunătățite privind emisiile.

Un purtător de cuvânt al KBA a declarat, luni, că ancheta a implicat motoare pe benzină ca Porsche, unitatea de vehicule sportive de lux Porsche, Volkswagen (VOWG_p.DE), produsă pe piața europeană înainte de 2017.

Porsche a confirmat duminică un raport al ziarului susținând că a informat autoritățile după ce investigațiile interne au descoperit suspiciuni de nereguli.

Procurorii germani au amendat anul trecut Porsche cu 535 de milioane de euro (632 milioane de dolari) pentru întârzieri care au permis companiei să trișeze la testele de emisii diesel, dar manipularea nu a fost încă dovedită pentru motoarele pe benzină.

Un purtător de cuvânt al Porsche a declarat duminică că problemele se referă la vehiculele dezvoltate în urmă cu câțiva ani, adăugând că nu există indicii că producția curentă a fost afectată.

Constructorul lucrează strâns cu autoritățile, a adăugat el.

Bild am Sonntag a raportat săptămânal că ancheta s-a concentrat pe motoarele dezvoltate între 2008 și 2013, inclusiv pe cele ale modelelor Panamera și 911, cu suspiciuni de modificări ilegale la hardware și software care ar putea afecta sistemele de evacuare și componentele motorului.

Lucrarea a mai spus că, în afară de discuțiile cu angajații, au fost căutate dovezi și în procesele verbale ale ședințelor companiei și a sutelor de mii de e-mailuri.

Sursa: News24.ro.

Citește și