Google oferă concesii în licitație nouă pentru a câștiga UE în regulă pentru acordul Fitbit

0

Unitatea Alphabet GOOGL.O Google a oferit concesii pentru a doua oară în încercarea de a răspunde îngrijorărilor autorităților europene antitrust cu privire la oferta sa pentru producătorul de fitness tracker Fitbit FIT.N, a arătat marți o înregistrare a Comisiei Europene.

Comisia, care este programată să se decidă asupra acordului până pe 23 decembrie, nu a publicat detalii despre concesii în conformitate cu politica sa.

Autoritatea de concurență din UE va solicita acum feedback de la rivali și clienți înainte de a decide dacă acceptă concesiunile, solicită mai multe sau clarifică sau blochează detaliile.

Luna trecută, a respins angajamentul Google de a nu folosi datele de fitness tracker în scopuri publicitare, într-o ofertă de soluționare a problemelor concurenței, spunând că acestea sunt insuficiente.

Comisia a întrebat recent rivalii și clienții Google despre problemele de interoperabilitate, ce măsuri tehnice ar putea întreprinde compania pentru a exclude concurența către Fitbit pentru a-și crește vânzările și cum stimulentele ar putea-o determina să facă acest lucru, potrivit unei persoane familiare cu problema.

De asemenea, a întrebat despre problemele legate de asistența medicală digitală și de tipul de date de care Google are nevoie și de unde ar putea să le achiziționeze, a spus persoana, sugerând că ar putea fi necesare concesii în aceste două domenii.

Citeste continuarea Google oferă concesii în licitație nouă pentru a câștiga UE în regulă pentru acordul Fitbit

Citește și