Grupul de investitori de 5 trilioane de dolari stabilește obiective mai stricte privind portofoliul de carbon

0

Treizeci dintre cei mai mari investitori din lume care gestionează o sumă combinată de 5 trilioane de dolari (3,8 trilioane de lire sterline) au declarat marți că intenționează să stabilească obiective pentru reducerea portofoliului de emisii de carbon cu până la 29% în următorii cinci ani.

Toți membrii Net-Zero Asset Owner Alliance, un grup care include cel mai mare sistem de pensii din SUA CalPERs și asigurătorul german Allianz, își propun să își alinieze portofoliile cu Acordul de la Paris din 2015 privind schimbările climatice.

Această mișcare este cea mai ambițioasă a grupului influent, ai cărui membri dețin mize considerabile în multe dintre cele mai importante companii din lume și apare pe măsură ce presiunea crește pentru ca proprietarii de active să își folosească mușchiul financiar pentru a face schimbări mai rapide.

În timp ce un număr din ce în ce mai mare de investitori, companii și guverne se angajează să reducă emisiile nete de carbon până în 2050, unii au fost criticați pentru că nu au stabilit obiectivele clare pe termen mai scurt necesare pentru a se asigura îndeplinirea obiectivului.

Având în vedere că factorii de decizie politică se pregătesc pentru următoarea rundă de negocieri climatice globale din Scoția anul viitor, mișcarea grupului va acționa probabil ca o provocare pentru ceilalți investitori de frunte să își intensifice propriile eforturi.

Grupul a declarat că membrii săi vor implementa reduceri ale emisiilor de gaze cu efect de seră din portofoliile lor între 16% și 29%, fiecare confirmându-și propriul obiectiv în primul trimestru al anului 2021.

Planul, denumit Protocolul de stabilire a obiectivelor pentru 2025, ar trebui să contribuie la creșterea investițiilor în acele companii care contribuie la tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon și să influențeze atât piețele, cât și politicile guvernamentale, a declarat grupul într-un comunicat.

Mai exact, grupul a declarat că va trimite un mesaj către mii de companii deținute de investitori că „sunt necesare reduceri profunde ale emisiilor” și că, grupul va colabora cu consilii care doresc să își adapteze modelele de afaceri.

Protocolul a fost pus la dispoziția publicului, academicienilor, guvernului și afacerilor pentru comentarii până pe 13 noiembrie.

Citeste continuarea Grupul de investitori de 5 trilioane de dolari stabilește obiective mai stricte privind portofoliul de carbon

Citește și