Heathrow: Carantina coronaviruslui „distruge economia Marii Britanii”

0

Șeful Aeroportului Heathrow a avertizat că restricțiile de carantină „sugrumă economia Regatului Unit” și a apelat în mod reînnoit la testarea Covid-19 pe aeroporturi.

Mii de locuri de muncă sunt pierdute din cauza faptului că Marea Britanie este întreruptă de pe piețele cheie, a declarat directorul executiv John Holland-Kaye.

Avertismentul a venit în timp ce Heathrow a raportat că traficul de pasageri în iulie a scăzut cu 88%. Guvernul a spus anterior că testarea coronavirusului în aeroporturi nu este un „glonț de argint”.

Heathrow a spus că mai mult de jumătate din cei 860.000 de pasageri din iulie au călătorit în destinații europene fără carantină. Cu toate acestea, a spus că „marea majoritate” a rețelei sale de rute rămâne întemeiată din cauza normelor de carantină.

Guvernul a readus recent restricții de carantină la sosirile din Spania, Luxemburg, Belgia, Bahamas și Andorra. Și au existat rapoarte că ar putea fi restricții impuse călătoriilor în Franța.

Într-o declarație de marți, Heathrow a declarat că restricțiile de carantină de 14 zile pentru mulți pasageri care sosesc în Marea Britanie „împiedică Regatul Unit să călătorească și să tranzacționeze cu” unele țări.

Dl Holland-Kaye a spus: „Zeci de mii de locuri de muncă sunt pierdute, deoarece Marea Britanie rămâne întreruptă de pe piețele critice precum SUA, Canada și Singapore. ”

„Guvernul poate economisi locuri de muncă prin introducerea testelor pentru reducerea carantinei din țările cu risc mai mare, păstrând în același timp publicul în siguranță de un al doilea val de Covid.”

După ce restricțiile de blocare au scăzut în Marea Britanie, au scăzut rezervările pentru cabane, locații pentru rulote și parcuri de vacanță.

Miniștrii guvernului au spus că testarea la aeroport nu va opri necesitatea carantinei Cu toate acestea, industria hotelieră a fost afectată puternic de blocarea coronavirusului și de restricțiile de călătorie.

Proprietarul IHG de la Holiday Inn a declarat marți că a făcut o pierdere înainte de impozit de 275 milioane dolari (210 milioane USD) în cele șase luni până la 30 iunie.

Keith Barr, directorul general al IHG, a declarat: „Impactul Covid-19 asupra afacerii noastre a fost substanțial”. Dar el a spus că au existat „îmbunătățiri mici, dar constante ale ocupării” în iulie.

Mai multe restricții

Industria turistică a făcut eforturi pentru călătorii fără carantină în zone din țări care nu au fost afectate de creșteri ale cazurilor de coronavirus și de testare la aeroport.

Dar, secretarul pentru cultură al Regatului Unit, Oliver Dowden, a spus în iulie că testarea pe aeroporturi nu va opri nevoia de carantină, deoarece virusul s-ar putea dezvolta în timp. Acest lucru a fost după ce guvernul Regatului Unit a re-impus restricțiile de carantină asupra călătorilor veniți în Regatul Unit din Spania și după ce a actualizat sfaturile de călătorie, recomandând împotriva tuturor călătoriilor neesențiale în țară și insulele sale.

Săptămâna trecută, cancelarul Rishi Sunak a declarat că guvernul nu va ezita să adauge mai multe țări pe lista sa de carantină, atunci când a fost întrebat dacă Franța ar putea să se alăture acesteia. De asemenea, săptămâna trecută, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a declarat că economia Regatului Unit a revenit mai repede decât presupusese în mai, după o ridicare mai rapidă a cheltuielilor consumatorilor.

Cu toate acestea, Banca a avertizat cu privire la o creștere „semnificativă” a șomajului în acest an, deoarece deținea ratele dobânzilor la 0,1%. Cele mai recente cifre ale șomajului arată că între aprilie și iunie, angajarea în Marea Britanie a scăzut cu cea mai mare sumă în mai mult de un deceniu.

Sursa: News24.ro.

Citește și