In curând, conducerea Lufthansa va ajunge, la un acord de ajutor guvernamental

0

Un posibil ajutor financiar va fi încheiat în curând, de compania aeriană Lufthansa, dupa discuţiile cu Guvernul de la Berlin, se arată într-o scrisoare trimisă angajaţilor companiei de Consiliul de Administraţie şi consultată de Reuters.

În scrisoare, se adaugă însă că boardul Lufthansa analizează şi alte alternative precum plasarea sub protecţia legii împotriva solicitărilor creditorilor.

Intregul grup Lufthansa (care include şi companiile Swiss şi Austrian Airlines) pierde în fiecare oră un milion de euro din rezervele sale de lichidităţi. Interzicerea călătoriilor decisă de numeroase ţări din întreaga lume a forţat Lufthansa să blocheze la sol 700 din avioanele sale, ceea ce a dus la o scădere de 99% a numărului de pasageri.

„Estimăm că aceste discuţii se vor finaliza în curând cu o concluzie”, se arată în scrisoarea trimisă de directorul general Carsten Spohr şi membrii boardului Lufthansa, care adaugă că analizează şi opţiuni alternative dar nu se aşteaptă să aibă nevoie de ele. „Suntem convinşi că nu vom fi nevoiţi să recurgem la aceste alternative având în vedere modul în care evoluează discuţiile cu Berlinul”, adaugă membrii Consiliului de Administraţie al companiei germane.

-Der Spiegel susţine că Lufthansa negociază în prezent un pachet de ajutor în valoare de 10 miliarde de euro, care ar însemna preluarea de către guvernul german a unui pachet de 25,1% din acţiunile companiei aeriene.

-La rândul său, Reuters a informat anterior că Lufthansa discută un sprijin de nouă miliarde de euro, care ar include împrumuturi oferite de Austria, Germania şi Elveţia.

„Contribuabilii pot conta pe noi că nu vom derula aceste discuţii în mod naiv”, a declarat recent ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz pentru publicaţia Passauer Neue Presse.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și