Infiinţarea unei direcţii specializate în managementul proiectelor

0

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat luni că în hotărârea de guvern de reorganizare şi funcţionare a ministerului o să propună înfiinţarea unei direcţii specializate în managementul proiectelor.

„O să avem o direcţie specializată în gestionarea proiectelor, managementul proiectelor. Am în intenţie să propun să revenim la acea formulă, cred eu de succes, la acei manageri de proiect, să avem un responsabil care să coordoneze un obiectiv de la un capăt la altul, manageri de proiect, vorbim de 15-20 proiecte majore pe care trebuie să le mişcăm înainte şi le vom avea”, a spus Bode la începutul şedinţei de guvern.

El a adăugat că unul dintre cele mai importante motive pentru care sunt întârzieri în derularea contractelor este acela că antreprenorii nu plătesc subcontractorii, aşa cum ar trebui să se întâmple.

„Am văzut în Polonia, de exemplu: ai un contract tu, antreprenor, cu subcontractor. Dacă nu plăteşti în termenul stabilit prin contract, subcontractorul vine la decont cu factura către beneficiar, beneficiarul îi plăteşte direct subcontractorului, urmând să debiteze din suma pe care trebuie să o primească antreprenorul general. Poate ne gândim să implementăm acest mod de lucru”, a menţionat Bode.

Sursa: News24.ro.

Citește și