ING accelerează închiderea filialelor din Olanda

0

Deoarece pandemia de coronavirus (COVID-19) a accelerat trecerea la serviciile bancare digitale ING, cel mai mare grup bancar olandez, a anunţat vineri că va închide un sfert dintre filialele sale din Olanda, transmite Reuters.

Dacă ING va închide 42 dintre cele 170 de sucursale de pe piaţa internă, celor aproape  150 de angajaţi afectaţi li se vor oferi alte locuri de muncă, în cadrul băncii.

„Aveam deja un plan, dar pandemia l-a accelerat”, a afirmat directorul INGG Olanda, Ruud van Dusschoten, într-un interviu acordat publicaţiei locale De Telegraaf.

Grupul ING a închis temporar multe filiale din Olanda, în timpul măsurilor de izolare din perioada martie – iunie, adoptate pentru a stopa răspândirea epidemiei, dar
de la redeschidere, aceste sucursale nu au  mai atras mulţi clienţi, a explicat Van Dusschoten.

Acesta a adăugat: „Vedem o creştere şi mai accentuată a folosirii opţiunilor noastre de servicii bancare digitale. Este din ce în ce mai redusă nevoia de sedii”.

Dacă în primele trei luni ale acestui an profitul net al ING a scăzut cu 40%, până la 670 milioane de euro, în condiţiile în care provizioanele pentru acoperirea posibilelor pierderi au urcat la 661 milioane de euro, de la 207 milioane de euro în perioada similară a anului trecut şi veniturile trimestriale au scăzut cu 1,4% până la 4,51 miliarde de euro.

ING România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 34 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și