Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de peste 62.000 lei in Gorj

0

Pe parcursul săptămânii trecute, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au aplicat, amenzi în valoare totală de 62.500 lei şi au dispus 135 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, se arată într-un comunicat de presă trimis de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Neli Matei.

In perioada 17-21 februarie, în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost efectuate 54 de controale. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate amenzi în valoare totală de 62.500 de lei şi dispuse 135 de măsuri de remediere a acestora, potrivit sursei citate.

„Două persoane fizice, salariate ale unui angajator din judeţul Gorj, au fost sancţionate, săptămâna trecută, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei,fiecare, pentru refuzul de a completa fişele de identificare puse la dispoziţie de inspectorii de muncă în timpul controlului. De asemenea, angajatorului i-a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei pentru neîndeplinirea măsurilor de remediere a deficienţelor constatate în timpul unui control efectuat anterior”, a declarat inspectorul şef al ITM Gorj, George Octavian Romanescu, citat în comunicatul de presă.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și